Metsälintu

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Tortillapizza



Nyt tuli tehtyä niin hyvää pizzaa, että huh huh. Pakkohan tämä resepti on laittaa julkiseen jakoon. Minä en ole tomaattikastike-pohjaisten pizzojen ystävä, vaan suosin ranskankermaa tai tuorejuustoa "kastikkeena". Ne antavat pizzalle ihanan täyteläisen koostumuksen, mutta eivät peitä alleen täytteiden makuvivahteita. Pizzapohjana käytän nykyään tortillaa, joka on ihanan ohut eikä aiheuta vehnähöttöähkyä.

Sen pitemmittä puheitta tässä teille erinomainen tortillapizzaohje, olkaa hyvä!

TORTILLAPIZZA (8 pientä pizzaa)

Tortillapohja

4 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 tl suolaa

Täytteet

150 g ranskankermaa
100 g juustoraastetta
1 pieni sipuli viipaloituna
kirsikkatomaatteja viipaloituna
sokeriherneitä viipaloituna
tuoretta/kuivattua timjamia
suolaa, pippuria

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli taikinapallerot ohuiksi pizzapohjiksi. Voit myös käyttää kaupan valmiita tortilloja.

2. Levitä ranskankermaa pohjien päälle ja lisää suolaa ja pippuria. Lisää juustoraaste ja sipuli. Laita osaan pizzoista kirsikkatomaatteja ja osaan sokeriherneitä tai yhdistele mielesi mukaan. Ripottele pizzojen päälle timjamia.

3. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa n. 10 min.

Vinkki! Täytteitä kannattaa varioida mielensä ja jääkaapin sisällön mukaan. Suosittelen myös kokeilemaan sitruunaraasteen lisäämistä ranskankermaan. Sitruunapizza on mielettömän hyvää!


2 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä ja hyviä kuvia. Pistää laittaa need-to-do-listalle.

    VastaaPoista