Metsälintu

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Sadepäivän touhuja

Aamulla aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja tuntia myöhemmin satoi kissoja, koiria ja vähän luntakin. Typical Irish weather. Aamupäivä kului läppärin ruutua tuijotellen ja koulutöitä tehden. Iltapäivällä päätettiin uhmata säätä ja lähteä pienelle kävelylle.



Ulkona puhalsi raaka tuuli, joka tunki luuytimiin asti. Pari asukuvaa tuli otettua kurjasta kelistä huolimatta.



Kylässä oli ihana pieni suklaapuoti, johon pysähdyttiin kahville. Mukaan tarttui tietysti herkkujakin.








Kahvittelun jälkeen oli aika palata kotiin. Sadepäivät ovat täydellisiä leipomiseen ja päätinkin kääriä hihat ja tehdä irlantilaista soodaleipää. Soodaleivässä on se hyvä puoli, että sen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Leipää voi helposti varioida vaihtamalla jauhoja tai siemeniä, ja mukaan voi lisätä esim. rusinoita, hamppujauhoja ja muita ekohörhöilytuotteita. :)

Hannan irlantilainen soodaleipä (2 leipää)


12 dl jauhoja (käytin täysjyvävehnäjauhoja, mutta vehnä-, sämpylä-, speltti- ym. jauhot käyvät hyvin, mitä vain kaapista sattuu löytymään)
6 dl kaurahiutaleita
2,5 dl siemeniä (käytin auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä)
3 tl suolaa
3 rkl siirappia tai muuta makeuttajaa
1 l piimää

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siirappi ja piimä. Seoksen pitäisi olla tiivistä ja pysyä hyvin kasassa. Kaada kahteen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (käytin yhtä isompaa) ja paista uunin keskitasolla about 60 min. Paistoaika vaihtelee uunin ja vuoan mukaan, tarkista kypsyys haarukalla.

Nauti voin, hillon ja teen kanssa. Namskis!


3 kommenttia:

  1. Hanna, varifrån e den där härliga halsduken du har i din asukuva? Den ser jättemysig ut! :D /Nanne

    VastaaPoista
  2. Mamma har gjort den! Tyget e från eurokangas. Den e supermysig och behändig o ha om man har en väldig knoka som int ryms i en mössa. ;)

    VastaaPoista
  3. Ååh najs. Unik dessutom! ;) Jag har int en stor knoka men sku gärna uppoutua i en såndän halsduk nån kall vinterdag...

    VastaaPoista