Metsälintu

torstai 24. heinäkuuta 2014

Mustikkapizza

Luit oikein, mustikkapizza. Tein jonkin aikaa sitten pizzaa ja ajattelin, että tästähän voisi tehdä makean version. Kun eilen löysin metsästä ensimmäiset kypsät mustikat, sain idean: mustikkapizzaa! Tosin tässä leivonnaisessa ainoa pizzahtava ominaisuus on lättymäinen muoto. Yhtä hyvin sitä voisi kutsua pullapohjaiseksi mustikkapiirakaksi. Tämä on ihanan kesäinen ja raikas herkku, helppokin se on. Nam nam.

Käytin "juustokuorrutteeseen" rahkaa, kun sitä sattui olemaan jääkaapissa, mutta suosittelen käyttämään mascarponea.


MUSTIKKAPIZZA ( 1 pellillinen)

- 1/2 satsia pullataikinaa (eli 2,5 dl maitoon tehty)
- 500 g rahkaa / mascarponea
- 2 munaa
- 2 tl vaniljasokeria
- maun mukaan sokeria, ehkä 1/2 dl
- mustikoita

1. Sekoita rahka/mascarpone, munat ja sokerit kulhossa
2. Kauli kohotettu pullataikina pizzapohjan tavoin pellille. Levitä kuorrute.
3. Ripottele mustikoita tai muita marjoja päälle, halutessasi hiukan sokeria ja/tai kanelia.
4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min.

Herkun voi nauttia jäähtyneenä tai lämpimänä.


Tein samalla ohjeella myös perinteisemmän näköisiä rahkapullia. 


Ps. Ensimmäinen kypsä hilla nautittu. Njamskis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti