Metsälintu

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Syntinen suklaataatelikakku

Heipsanrallaa,

Jos mielesi tekee jotakin mehevää, makeaa ja sanoinkuvaamattoman hyvää, niin tee tätä suklaataatelikakkua. Tämä on parasta taatelikakkua, mitä olen syönyt. Monet muutkin ovat ylistäneet ohjetta maasta taivaaseen. Ohjeen löysin täältä, mutta tein siihen (tapani mukaisesti) pieniä muutoksia.

Taatelikakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja sen voi myös pakastaa.


SUKLAATAATELIKAKKU (1 leipävuoallinen)

250 g kivettömiä taateleita
3 dl omena-päärynämehua (mikä tahansa mehu käy)
1 dl kookossokeria
1 dl fariinisoekria
200g voita
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g pandan tummaa suklaata rouhittuna

1. Voitele ja jauhota leipävuoka. Napsauta uuni päälle 175 asteeseen.

2. Pilko taatelit pieniksi ja sekoita mehun ja kookos- ja fariinisokerin kanssa kattilassa. Keitä seosta miedolla lämmöllä 10 min. ja anna jäähtyä. Voit halutessasi soseuttaa taatelit.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat taateliseokseen, lisää sitten kuivat aineet ja lopuksi rouhittu suklaa.

4. Paista uunin keskitasolla 50 min. Anna jäähtyä ja laita kakku jääkaappiin muhimaan seuraavaksi päiväksi (jos pystyt pitämään siitä näppisi erossa, minä en pystynyt... :)). Kakku on lämpimänä hieman höttöinen ja vaikeasti leikattava, mutta jääkaappikylmänä uskomattoman kiinteä ja mehevä ja suussasulava ja aaahhhh!



Lopuksi vielä vähän pihan kukkaloistoa.





1 kommentti:

  1. Pakko kyl kokeilla tätä, varmasti hyvää! :) Niin ja sinut on haastettu: http://luontokudelmia.fi/minut-on-haastettu/

    VastaaPoista