Metsälintu

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Pyöräretki SodankyläänMesimarja kukkii.


Täällä Sodankylän peräkylillä on todella vapauttava olo. Voi vain ottaa pyörän ja ajaa minne vain milloin vain. Sodankylän keskustaan on yhden poronkuseman verran matkaa, joten ruokakauppareissu taittuu pyörällä. Tiesittekö muuten, että poronkusema on se matka, jonka poro taittaa juosten ja virtsaamatta? Porot eivät voi juosta ja virtsata samaan aikaan, joten poronkusema voi pisimmillään olla 7,5 km. Mielenkiintoista.

Sodankylän läpi virtaa Kitisen joki. Pyöräillessäni siltaa pitkin lensi meriharakka ylitseni iloisesti kiljahdellen. Meriharakka. Keskellä Lappia?! Tiiran mukaan meriharakkani oli neljäs havainto kautta aikain Sodankylästä. Ei siis pöllömpi havis.
Sodankylästä löytyy yksi Suomen vanhimmista puukirkoista. Tämä kaunotar on rakennettu vuonna 1689, mutta on sitä toki kunnostettu jälkeenpäin. Kirkosta uhkui ihana tervan tuoksu.
Ensi viikolla järjestetään Sodankylässä Midnight Sun Film Festival. Silloin kylän väkimäärä tuplaantuu, baarit pursuavat ihmisiä ja keskustassa on ruokakojuja ja muuta häppeningia. Ja tietysti festareilla näytetään elokuvia yöttömää yötä myöten. Sinne siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti