Metsälintu

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kaasuttelua

Tässäpä olisi hieman arkisempia kuvia työpaikaltani. Tällä kertaa otimme metaani- ja typpidioksidinäytteitä koealoilta pimeäkammioiden avulla. Mittaamme metaanipitoisuuksia kerran viikossa ja nämä kuvat on otettu ensimmäiseltä mittauspäivältä. Säät suosivat silloin, eikä verenimijöitä ollut ollenkaan. Viikkoa myöhemmin olikin sitten hilpeät +5 astetta kera hyisen viiman, mikä jäädytti sormet, mutta piti pimeäkammion sopivan viileänä mittauksia ajatellen.



Homma on yksinkertaista: kammio isketään suohon (johon on asennettu kaulus kammiota varten), varmistetaan että kammio on eristetty, laitetaan kammion sisäinen ilmankierrätyspropelli pyörimään ja otetaan ruiskulla viiden minuutin välein näytteitä kammion sisäilmasta. Yllä olevassa kuvassa olen juuri täyttänyt ruiskun sisäilmalla, minkä jälkeen tyhjennän ruiskum lasiputkeen. Näyteputket lähetän labraan analysoitavaksi.


Saanen esitellä tutkimusavustajamme Nellin! Nelli toimi myös maskottina ja henkisenä tukena. :)



Koulutustuokion jälkeen siirryimme omille koealoillemme ottamaan ilmanäytteitä. Oli kaikin puolin leppoisa ja mukava maasto(työ)päivä.


1 kommentti:

  1. Hienot maisemakuvat. Aurinkoisina päivinä ei työ ympäristö tuosta parane.

    VastaaPoista