Metsälintu

torstai 12. kesäkuuta 2014

Metsälintu metsässä
Luoston metsissä samoillessani törmäsin kuukkeliperheeseen. Neljä poikasta ääntelivät karheasti (ilmeisesti jonkinlaista kerjuuääntä?) ja pörräsivät vanhempien ympärillä. Linnut olivat kesyjä ja uteliaita. Vietin 15 min. niiden parissa kymmenen metrin etäisyydellä ilman, että ne häiriintyivät ollenkaan. Välillä joku niistä tuli läheiseen oksaan pällistelemään kulkijaa, mutta liittyi nopeasti toisten seuraan etsimään ruokaa. Sain 200 ml objektiivillani ihan kelpoja kuvia. :)


Kukutimme käen kanssa kilpaa. Käki tuli lopulta ihan likelle ihmettelemään kuka siellä kukkuu. Rastaat ja pikkulinnut eivät sen läsnäolosta ilahtuneet, vaan kaikki rupesivat vuorollaan varoittelemaan. Käki on muodoltaan sen verran haukkamainen, että linnut luulevat sitä petolinnuksi. Lopulta räkättirastas ajoi käen tiehensä ja se siirtyi arvokkaasti puolen kilometrin päähän kukkumaan.
Metsän halki virtasi lähdepuro. Opastuskylttien mukaan vesi on 1,8 astetta lämmintä ja siltä se kyllä tuntui. Purossa ja sen varsilla kasvoi mielenkiintoisen näköisiä sammalia. En ole sammalguru, mutta alla olevassa kuvassa näyttäisi olevan lehväsammalta. Saa korjata jos olen väärässä. :)
Hilla kukkii.


Muurahaisten moottoritie kulki kaatunutta keloa pitkin.
Olin jo melkein päässyt metsäkierrokseni päätepisteeseen, kun havahduin varisten mölinään. Pinkaisin äkkiä juoksuun läheisellä aukealle ja kyllä, petoa ne siellä ahdistelivat. Toisen vuoden maakotka kaarteli Ukko-Luoston yllä. Jesssss!! Kotka!!! Lintu oli sen verran kaukana ja valo niin huono, että en saanut otettua järkeviä kuvia siitä. 

Havainnosta tyytyväisenä laskeuduin viimeiset metrit rinnettä alas autolle. Pyhä-Luoston kansallispuistoon palaan varmasti myöhemmin kesällä. Esimerkiksi yöretki Noitatunturin huipulle voisi olla jännittävä. Onko kukaan käynyt Pyhä-Luostolla ja osaisi suositella sieltä jotakin hyvää kohdetta/reittiä päiväretkelle?4 kommenttia:

  1. Karhunjuomalampi - Pyhänkasteenlähde - Isokuru nyt ainakin on käytävä Pyhätunturilla. Viehättäviä yksityiskohtia olet löytänyt metsästä.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Noissa kohteissa tulen varmasti käymään kesän aikana.

      Poista