Metsälintu

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Napapiirin tuolla puolen

Kaunista, kaunista, kaunista. Astuessani junasta ulos Rovaniemellä oli kuin raskas taakka olisi hävinnyt harteilta. Mieli kirkkaana ja intoa puhkuen olen ahminut pohjoisia maisemia katseellani ja siinä ohessa ahertanut suotutkimuksen parissa. Viimeiset kolme päivää ovat olleet työntäyteisiä, mutta antoisia. Oma koeala on paikoillaan ja lähes kaikki valmiina kesän kasvillisuuskartoituksia varten. Vähän jänskättää selviänkö koko urakasta, mutta eiköhän se suju. :)


Aseman vieressä virtaa Kitinen-joki. Yöttömässä yössä jokimaisema kylpee hienossa valossa.


Viimeinen lumikasa sulaa kovaa vauhtia. Tänään oli trooppiset +27 astetta ja kirkas taivas, joten viimeiset lumet saavat kyytiä. Asemalta näkyvä Pyhätunturi oli vielä osin lumen peitossa.  Kuistillani vipeltää leppälintu-pariskunta. Ne pesivät jossakin talon nurkan takana. Räpsin kuvat eteisoven ikkunan läpi.


Viikonlopun suunnitelmissa on päiväretki Pyhä-Luoston kansallispuistoon jos säät vain sallivat. En ole muuten nähnyt täällä yhtäkään hyttystä! Vielä. Viikon päästä on suolla varmaan jo aikamoinen ininä, joten nyt kannattaa retkeillä mahdollisimman paljon.

5 kommenttia:

 1. Äss harmi ettei ehditty nähdä ennen kuin lähdit sinne pohjoiseen! Olisi ollut kiva nähdä teidän kämppä ja tavata Nicken ja Owenin kanssa. Mut saadaan tehdä se elokuussa. Mukavaa kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, elokuussa tavataan! :) Mukavaa kesää teille kaikille!

   Poista
 2. Haa, tämä blogi pitää varmaankin laittaa korvan taakse, on sen verran mielenkiintoista törmätä toisiin suoskentelijoihin täällä nettimaailmassa! :) (Itse teen gradua soista ja olen tämän kesän suokartoittajana.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Missä päin tutkit soita? Kartoitatko suotyyppejä vai mitä kaikkea työhösi kuuluu?

   Poista
  2. Joo, soidensuojelun täydennyskartoitusta Pohjois-Savon ely-keskuksella. :) Suotyyppien kartoitusta pitkälti ja valitettavasti aikataulu on varsin tiukka, sillä haluaisin ihmetellä kaikki mahdolliset sammalet läpi. Gradu on tehty sitten Oulun lähellä kankaan ja leton vaihettumisvyöhykkeestä, ja Oulussa siis opiskelen myös.

   Poista