Metsälintu

maanantai 1. huhtikuuta 2019

Espanjan tirppoja


Yksi Andalucian näkyvimpiä ja äänekkäimpiä lintuja oli harmaasirkku (kuvat yllä ja alla). Harmaasirkkujen sirisevä laulu toi mieleen Italian-reissumme monen vuoden takaa. Upea ääni!



Kävimme useaan otteeseen Laguna de Fuenta de Piedrassa skannaamassa flamingoja (emme nähneet pikkuflamingoa kovasta yrityksestä huolimatta) ja muita vesiäisiä.





Laguna Dulcessa oli hyvä piilokoju ja piknik-paikka. Lintuja näkyi mukavasti, mm. valkopääsorsia, punapäänarskuja, sulttaanikanoja ja pikkuhuitti.


Nokikanoilla oli soidin meneillään.


Valkopääsorsa




Minä nautin eniten vuoriretkistä (Lappihullu kun olen). Vuoret suorastaan kuhisivat hanhikorppikotkia ja jokunen pikkukorppikotkakin siellä kaarteli. Nämä maisemat on kuvattu Puerto de Las Palomasin näköalatasanteelta. 



Välillä reitille osui jännittäviä luolia ja pakkohan niihin oli kiivetä. Tästä luolasta ei löytynyt karhua, luurankoa eikä luolamaalauksia, mutta hieno "kattoluukku" siellä oli ja jokunen olutpullo. Luolan yläpuolella kalliojyrkänteellä oli vuorikotkan pesä.




Yhden päivän vietimme Ozunan lakeuksilla. Tavoitelajit pikkutrappi (yllä) ja isotrappi löytyivät. 


Ozunan pellot olivat pullollaan punapyitä.


Minervanpöllö aamuhämärässä.


Pikkutuulihaukka 


Ruostepääsky


Teimme myös päiväretken Donanan kansallispuistoon, joka oli kyllä aikamoinen lintuparatiisi. Siellä näimme mm. siniharakoita...



...iberiankeisarikotkan...


...isohaarahaukkoja...


....pronssi-iibiksiä...


....pussitiaisen...


... ja jalohaikaroita.


Tässä vielä lopuksi kuva minun suosikkiretkikohteestani Sierra de Grazaleman kansallispuistosta. Löysimme upean laakson, jossa pystyi liikkumaan vaunujenkin kanssa. Hanhikorppikotkan liitelivät yllä, lampaat määkivät ja mustaleppälinnut lauloivat. Täydellisen idyllistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti