Metsälintu

lauantai 6. huhtikuuta 2019

Puutarhamanian kourissa


Lumi suli, kevät tuli ja sen myötä minuun on iskenyt puutarhamania pahempana kuin koskaan. Aamu- ja iltapäiväkahvit nautin puutarhalehtiä selaten, Lyyran päikkäreillä ja illalla Owenin tultua kotiin karkaan saman tien puutarhaan möyrimään, lenkeillä kuikuilen muiden puutarhoja saadakseni uusia ideoita ja ruokakauppakäynnin kohokohta on luonnollisesti kasviosaston ohittaminen (tyhjentäminen). Kävin vielä torstaina lisäämässä vettä myllyyn Helsingin Kevätmessuilla Lyyran ja mamman kanssa. Mukaan tarttui mm. daalioiden ja jaloritarinkannusten juurakoita, porkkanan siemeniä sekä sinipiikkiputken taimia. 

Puutarhassa on tosiaan kova tohina päällä. Olen syksystä asti suunnitellut lavatarhaa ja nyt on vihdoin koittanut käytännön vuoro. Päätin nikkaroida lavat (kaksi kpl 4 m x 1 m) itse, jotta saisin hieman itsevarmuutta nikkarointihommiin ja kustannukset pysyivät maltillisina. Nikkarointia olen viimeksi harrastanut joskus ala-asteen "slöjdissä", mutta tästä huolimatta on projekti edennyt oikein mallikkaasti!


Lavan viimeinen pitkä sivu on tässä valmistumassa. Käsittelen laudat lopuksi myrkyttömällä puuöljyllä ja sisäpinnan vuoraan muovilla. Lavat pystytän tänne:



Paikka on aurinkoinen etelärinne, joskin järveltä saattaa välillä tuulla jonkin verran. Alla olevassa kuvassa olen aloittanut alustan maanmuokkauksen. Poistan nurmikon n. 5 m x 6 m alueelta ja sen alta tinttaista savea noin 7 cm syvyydeltä. Tilalle laitan suodatinkangasta ja kivituhkaa. Näin lavojen ympäristö pysyy toivottavasti rikkaruohottomana, eivätkä kotilotkaan löydä tietänsä niihin yhtä helposti.



Krookukset ovat nyt kauneimmillaan. Täytyy istuttaa näitä lisää ensi syksynä.






Viime syksynä istuttamani helmililjat ja narsissit puskevat esiin.


Sisälläkin on keväinen tunnelma.

Lähdimme perjantaina mökille viikonlopun viettoon, vaikka en yhtään malttaisi pysyä poissa puutarhassa. Noh, ehkä vuorokauden tauko tekee hyvää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti