Metsälintu

keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Neitokainen 9 kk

 






Mamma vei kasvit pois ja naama meni heti ruttuun.





Huh, nämä kehityspostaukset alkavat muuttua raskaiksi, mutta onneksi niitä on enää kolme jäljellä (lopetan niiden ottamisen 1-vuotis pippaloihin). Ensin pitää imuroida lattia, sitten vaihtaa tahraiset vaatteet puhtaisiin, syöttää nälkäinen vauva, leikata ja asetella kukkaset numeroksi ja lopulta estää vauvaa syömästä niitä (note to yourself: ei enää jatkossa kukkia tähän hommaan). Onneksi Kuura käyttäytyi esimerkillisen kärsivällisesti kuvien oton ajan.

Lyyra kehittyy edeelleen tasaiseen tahtiin niin liikkumisen kuin puheen tuottamisen suhteen. Sekä ala- ja yläetuhampaat näkyvät nyt hymyillessä selvästi, ja saavat vauvan näyttämään jo taaperolta. Tukkakin on lähtenyt kasvamaan.

Yhdeksän kuukauden iässä Lyyra

- osaa melkin kontata. Hän menee jatkuvasti konttausasentoon, peruuttaa ja kääntyy oman akselinsa ympäri, mutta ei osaa mennä eteenpäin.

- nousee polvilleen tukea vasten.

- hokee vaipanvaihdon yhteydessä kakka kakka kakka :D. Osaa myös sanoa dädä kun sille päälle sattuu.

- on edeelleen hyvin kärsivällinen ja rauhallinen luonteeltaan. 

- rakastaa selailla (lue repiä) lehtiä ja kirjoja.

- osaa avata keittiön alakaappeja.

- nukkuu päivällä kolmet päikkärit ja herättää yöllä 2-4 kertaa. Yöunien pohjanoteeraus koettiin pari yötä sitten, kun neitokainen herätti peräti seitsemän kertaa. Onneksi tämä vaihe johtui räkätaudista, ja nyt kun tukkoisuus on helpottanut, ollaan siirrytty takaisin muutaman herätyksen taktiikkaan. 

Meillä ei ollut 9 kk neuvolaa, joten kasvusta en osaa muuta sanoa kuin että pituutta on ainakin silmämääräisesti tullut lisää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti