Metsälintu

maanantai 10. marraskuuta 2014

Ranskalainen kulttuuripläjäys

Bonjour! Viiden päivän loma Ranskassa päättyi eilen puolilta öin koneen laskeuduttua Helsinkiin. Viiteen päivään mahtui uskomattoman paljon ihmeellisiä ja kauniita asioita. Oli kimallusta, glamouria, auringonpaistetta, gurmeeruokaa, jättimuseoita, punaviiniä, merenrantaa ja paljon paljon muuta. En oikein tiedä, mistä aloittaa, kun kuvia tuli räpsittyä lähemmäs kuusisataa. Ehkäpä helpointa on kertoa matkasta kronologisessa järjestyksessä, aloittaen ensimmäisestä päivästä ja Versaillesista. Postauksia Ranskasta taitaa tulla lähemmäs viisi, joten koittakaa kestää! :D

Tästä alkaa hurjan kulttuuripläjäys-sarjan ensimmäinen osa. Päivän kohteena oli Versailles, mistä jatkoimme illalla matkaaa Rennesiin. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että kaikki 18-25 vuotiaat EU-kansalaiset pääsevät ilmaiseksi Ranskan museoihin ja kirkkoihin. Säästin siis yli 50 e pelkästään sisäänpääsymaksuissa! Ihan huippua!


Versaillesin arkitehtuuri ja sisustus oli vähintäänkin överi.


Onneksi emme olleet huippusesonkiaikaan liikkeellä. Voin vain kuvitella, minkälaiset jonot palatsiin silloin on... Marraskuun alussa oli sopivan hiljaista.
Taivaan portit. 


Jotkut huoneista olivat kauniin yksinkertaisia...


... jotkut taas eivät, vaikka onhan tämäkin uskomattoman kaunis.


Palatsin huippunähtävyys on peilihuone, missä allekirjoitettiin rauhansopimus ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Täysin mykistävä huone.


Selfie peilihuoneessa.Kultakuosiöverit keisarin makuuhuonessa.


Versaillesin puutarha oli niin iso, että hirvitti. Nokivarikset kärkkyivät turistien ruokaa puutarhassa. Kuvasin kesyjä lintuja, kun taustalla oleva poika luuli minun kuvaavan häntä ja alkoi ilmeillä. ;)

6 kommenttia:

 1. Wautsi wau mitä kuvia.

  VastaaPoista
 2. Voi kääk ja mulla kun oli ihan kamala Pariisi-kuume jo valmiiksi! En edes muista koska olen ollut siellä viimeksi, oliko se 2010? Ihana Pariisi. Ja upeita kuvia! Varsinkin tuo lintukuva on aivan huippu. Sanotaanko noita etelän mustia variksia nokivariksiksi, en tiennytkään. Onko se oma lajinsa vai joku täkäläisen variksen värimuunnos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut maat pitävät sitä omana lajinaan ja toiset taas variksen alalajina (Suomi mukaan luettuna). Se on siis taksonomisesti kinkkinen laji, eikä asiaa yhtään helpota se, että varikset, nokivarikset ja eriasteiset välimuodot risteytyvät keskenään. :) Ranskassa ei siis tavata meikäläistä varista lainkaan. Suomeen eksyy vuosittain joitakin nokivariksia (tai risteymiä).

   Poista