Metsälintu

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Paris romantique

Pariisi on romanttinen kaupunki, sitä ei käy kieltäminen. Jos kaupungista pitäisi mainita kolme mieleenpainuvinta asiaa olisivat ne 

1) Eiffeltorni (klisee, tiedän) 
2) Taidenäyttelyt ja 
3) Kahvila-/leipomokulttuuri. 

Näin valtavaa kaupunkia ei mitenkään ehdi nähdä kahdessa päivässä. Joidenkin mukaan siihen ei riitä edes kokonainen elinikä. Olisi kiva joskus kokea tai ymmärtää minkälainen Pariisi (tai Ranska ylimalkaan) on turistikohteiden ulkopuolella. Kuinka ihmiset siellä oikeasti elävät ja miten heidän elämäntapansa eroaa suomalaisesta. Viidessä päivässä ehti nähdä vain vilauksia sieltä täältä ja loput jäivät arvailujen varaan.

Tähän päättyy nyt ranskalainen blogiviikko. Nyt jatketaan vähän arkisemmilla teemoilla ja kuvilla. Tässä on viikon aikana nimittäin ehtinyt tapahtua sitä sun tätä. :)

6 kommenttia:

 1. taas mä kommentoin :D mut siis toi eka kuva on ihan mieletön ja kaikki muutkin ja sä oot ihana ranskatar baskeri päässä! wauuuu O_____O

  VastaaPoista
 2. Voi, Sainte Chapelle! ♥ Vieläkö siellä oli ikkunaremppa menossa? Kävin siellä keväällä 2012 ja alttarille päin katsottuna oli vasen reuna ikkunoista remontissa. Se piirtyi omaan muistiini. Ja toisaalta Givernyn Monet'n puutarha, vaikkei se ihan Pariisia olekaan. Kauniita kuviaolet jälleen kerran saanut tallennettua. Näissä silmä lepää marraskuun harmaudessa. Oma viehätyksensä tietyst siinäkin.
  Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sainte Chapelle oli vielä osittain remontissa. Huoneen takaseinää peitti iso kangas, jonka takana entisöijät ahkeroivat. Lasimaalaukset olivat kyllä aivan uskomattoman kauniita!

   Kävimme itse asiassa Givernyssäkin, mutta puutarha oli valitettavasti suljettu muutamaa päivää aikaisemmin, joten tyydyimme kuikuilemaan porttien takaa. :/ Täytyy käydä siellä uudemman kerran kesäisempään aikaan.

   Poista
 3. Kiitos näistä ihanista postauksista, kyllä taas tuli niin karsea ikävä Pariisiin, että!
  Itsehän olen viettänyt Ranskassa 9 kk vaihto-oppilaana lukioaikoina. Elin vanhassa maatalossa Lounais-Ranskassa, meillä oli paljon kotieläimiä sekä viini- ja maissipeltoja. Varmaan pariisilaisten arki on siihen verrattuna hyvin erilaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wautsi! Sinulla oli varmasti huikeat 9 kk! Siinä ajassa ehtii hyvin tutustua ranskalaiseen kulttuuriin.

   Poista