Metsälintu

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Suomenlinnan talvilintulaskenta

Meidän lintuporukalla on neljän vuoden ajan ollut talvilintulaskentareitti Suomenlinnassa. Aktiivisia talvilaskentareittejä on Suomessa tällä hetkellä viitisen sataa, aina Ahvenanmaalta Lappiin saakka. Laskentojen avulla selvitetään Suomen talvilinnuston levinneisyyttä, runsautta ja niiden muutoksia. Laskenta suoritetaan kolme kertaa vuodessa: loppusyksyllä, keskitalvella ja alkukeväällä. 

Eilen oli kevätlaskennan vuoro, ja keväistä Suomenlinnassa olikin. Kevätmuuttajista havaitsimme kiurun, töyhtöhyypän, sepelkyyhkyn sekä useita parvia kanadanhanhia ja laulujoutsenia. Vesilinnuista etenkin tukkasotkia oli ilahduttavan paljon. Pikkuvarpunen tuntuu vakiintuneen Suomenlinnaan viime vuosina: kun niitä vielä neljä vuotta sitten ei näkynyt missään nyt niitä havaitaan 4-6 per laskentakerta. Sää oli sunnuntaina puolenpäivän aikaan aurinkoinen, mutta todella tuulinen. Hyvä ettei tuuli vienyt mennessään.


Meri oli vielä laajalti jäässä, mutta railot keräsivät hyvin vesilintuja.Harmaalokki on laskennan yleisen lokkilaji. 


Paitsi merimaisemia ja lintuja, Suomenlinnasta löytyy myös kauniita ja värikkäitä rakennuksia, jotka huokuvat paikan historiaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti