Metsälintu

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Naistenpäivä



Pöö kaikille! Täällä on vietetty ihanaa lauantaipäivää perheen kanssa. Mukavaa, kun velikultakin kunnioitti meitä läsnäolollaan. Käytiin mamman kanssa näin naistenpäivän kunniaksi ruokakaupassa ja kokattiin kaikille herkkulounas: Marrakechin porkkanoita ja ramenburgereita. Ihania värejä ja tuoreita makuja.

Ulkona oli tänään vallan keväistä: +8 astetta ja aurinkoa! Huh hellettä. Pitihän sitä pukea jotain keväistä ylleen ja pistää vähän tanssiksikin. :D



Marrakechin porkkanasalaatti oli oikea värien ja makujen kimara. Teimme myös ramenburgereita, eli nuudelisämpylöitä ja kasvispihvejä kera soijajogurtin. Namnam. Salaatti olisi tosin toiminut paremmin erillään burgereista ihan omana kokonaisuutenaan. Nuudelisämpylät ja kasvispihvit olivat oikein maittavia, mutta niiden yhdistelmässä oli liian "paistettu" maku, kun molemmat oli paistettu öljyssä. Kaikki annoksen osat olivat oikein hyviä, mutta tulevaisuudessa yhdistäisin esim. pihvit perunamuusin kanssa ja nuudelisämpylät raikkaan salaatin kanssa. 

Tässä kuitenkin maittavat reseptit, jotka ovat Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (1/2014).


MARRAKECHIN PORKKANAT

4 porkkanaa
1 dl kuivattuja aprikooseja
1-2 punasipulia
1 tlk (285/170 g) mustapapuja
1 dl hienonnettua minttua ja/tai korianteria
1 dl paahdettuja pistaasipähkinöitä

Marinadi

1/2 dl appelsiinin mehua
2 rkl sitruunan mehua
1/2 tl suolaa

Kastike

1 rkl kuminansiemeniä
1/2 rkl aniksensiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
1/4 tl kanelia
1/4 tl cayennepippuria
1 rkl sitruunan mehua
1 tl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa

1. Kuori ja suikaloi porkkanat kuorimaveitsellä. Leikkaa myös aprikoosit suikaleiksi.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää porkkanat ja aprikoosit. Laita jääkaappiin marinoitumaan hetkeksi.
3. Paahda kaikkia siemeniä pannulla kunnes keittiöön leviää huumaava tuoksu. Jauha siemenet huhmaressa ja yhdistä ne kastikkeen muihin aineksiin.
4. Silppua punasipuli, huuhtele ja valuta mustapavut, ja yhdistä ne porkkana-aprikoosiseokseen. Sekoita yrtit varovasti joukkoon ja ripottele pistaasipähkinät päälle.

Tämä salaatti kannattaa nauttia (marokkolaisen) leivän ja hummuksen kanssa.


NUUDELISÄMPYLÄT (4 annosta)

320 g ramen- eli vehnänuudeleita
4 munaa
rypsiöljyä paistamiseen

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan (muista lisätä suolaa!) ja valuta hyvin. Riko munien rakenne haarukalla ja jaottele munaseos 8 pieneen kuppiin tai muottiin (antaa sämpylöille muodon). 
2. Jaa nuudelit kuppeihin ja sekoita munaseoksen kanssa haarukalla nostaen. Peitä kupit foliolla ja laita jääkaappiin vartiksi.
3. Paista sämpylät rapeiksi öljyssä, n. 2 min. kummaltakin puolelta.

KASVISPIHVIT (4 annosta)

1,5 dl kikherneitä
2 porkkanaa
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl tahini- eli seesaminsiementahnaa (voi jättää poiskin)
1 kananmuna
1/4 dl korppujauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl hienonnettua korianteria

1. Raasta porkkanat mahdollisimman hienoksi. Huuhtele ja valuta kikherneet ja rouhi ne veitsellä muruiksi. Sekoita kaikki pihviainekset tasaiseksi massaksi.
2. Muotoile massasta pihvejä ja paista öljyssä 4 min. molemmin puolin. Voit halutessasi ripotella seesaminsiemeniä pihvien pinnalle ennen paistoa.



2 kommenttia:

  1. Oi kuinka herkullisen näköistä ruokaa! Kiitos resepteistä, noita voisi kokeilla :) Ja ihanan iloiset asukuvat, kiva tyyli sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Etenkin salaattia kannatta kokeilla. Huomasin juuri, että salaatin maku vain paranee, kun sen jättää jääkaappiin muhimaan. :)

      Poista