Metsälintu

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Iltaruskon aikaan

Eilen oli kaunis ilta ja päätimme papan kanssa lähteä ex tempore -kuvausretkelle. Tarkoituksena oli kuvata nousevaa kuuta Hernesaaresta käsin. Pahkeinen sentään, kun eräs nimeltä mainitsematon hippi ei osannut katsoa kuunnousun kellonaikaa oikein, ja olimme paikalla puolitoista tuntia ennen kuunnousua. Hups. Ja sitten tuli tietysti vielä pilviä ja toivo oli lopullisesti menetetty. 

Jos ruudun toisella puolella on innokkaita kuun tai auringon kuvaajia, suosittelen lataamaan TPE-ohjelman, josta voi tutkailla kuun ja auringon noususuuntia kartalta. Kertakaikkisen mainio ohjelma. Sieltä olisi löytynyt esim. tarkka kellonaika kuunnousulle...

Kun ei kuu-ukkoa ollut näkyvillä, tyydyin räpsimään kuvia Eiran rannasta ja Suomenlinnan majakasta/kirkosta.Paluumatkalla pysähdyimme Keilaniemessä. Joskus valosaastekin voi olla kaunista.Ja löytyihän se kuukin lopulta kotipihalta iltayhdeksän aikoihin. Tuohon maisemaan olisi hyvin sopinut pöllön huhuilu. Alla olevan kuvan isommassa männyssä on muuten joitakin vuosia taaksepäin kerjännyt sarvipöllön poikanen! Keskellä urbaania Espoota! Ehdottomasti mielenkiintoisin meidän pihalla havaittu laji.1 kommentti: