Metsälintu

torstai 23. heinäkuuta 2015

Kinuskilla


Kellokosken makasiinien tiiliseinät kätkevät sisälleen todellisen helmen. Kinuskilla on lounaspaikka, kahvila, leipomo, ravintola, myymälä...ja paljon muuta. Minä löysin paikan googlettamalla "Tuusula kahvila" ja jo nettisivujen perusteella paikka näytti lupaavalta.


Poikkesimme siis lounasaikaan Kellokosken Ruukin alueella. Paikka oli minulle ennestään tuntematon ja oli vaikea kuvitella, että kulahtaneet tiilirakennukset sisältäisivät mitään mielenkiintoista. Iloinen puheensorina, ruokailuvälineiden kilinä ja kauniit kukkaistutukset johdattivat meidät kuitenkin yhden rakennuksen sisään.


"Waauuu..." taisi olla ensimmäinen reaktioni, kun astuin sisään ja huomasin hauskasti kunnostetut tilat ja huikean kakkuvalikoiman. Tiesin jo silloin, että tulisimme tänne varmasti uudestaan. Tilasimme Heinähattu-kasvispurkeriannoksen puoliksi ja istuimme alas.Asiakkaita oli koko ajan jonoksi asti ja aavistelin, että saisimme odottaa annostamme aika pitkään. Tapoin aikaa ottamalla Owenista kuvia. Huomaa ovelasti aseteltu "Aladdin-lätsä". :D


Jouduimme odottamaan yli puoli tuntia ja kun vihdoin saimme annoksen olimme molemmat todella nälkäisiä ja hieman harmitti ettemme olleet tilanneet kahta annosta.


Raatimme arvioi Heinähattuannoksen seuraavanlaisesti: Purkeri, joka sisälsi itsetehdyn pihvin, oli herkullinen, samoin salaatti, ja avokado antoi kivan lisäyksen annokseen. Mutta nuo sipsit. Örgh. Minusta ne tekivät annoksesta halvan (maksoimme siitä kuitenkin 15 €!) ja tuli hieman petetty olo. Owen tosin piti niistä kovasti. 

Sitten oli aika hyökätä kakkuvalikoiman kimppuun!


Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme yllä näkyvään mustaherukka-mokka-kakkuun ja sitruuna-lakritsi-kakkuun. Arvio: 10+/10. Ne olivat niin hyviä, että melkein itkin. Molemmat olivat ihanan freesejä ja makuparit nappivalintoja. Kuusi euroa ei mielestäni ollut liikaa kakkupalalle, tämmöisistä herkuista olen sen valmis maksamaan!


Summa summarum: menkää Tuusulan Kinuskillaan ja syökää vatsanne täyteen herkkuja (etenkin kakkua)! Paikka löytyy osoitteesta Vanha valtatie 190, Tuusula.


Kellokosken Ruukin alue on muutenkin näkemisen arvoinen paikka.

4 kommenttia:

 1. Täytyypä pistää korvan taakse! Vakuuttavat suositukset :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Ja ihmismäärästä päätellen paikka on hyvin suosittu.

   Poista
 2. onks Owenilla uudet lasit? Päheet!! Kellokoski kuuluu aika vahvasti mun lapsuuden ja teini-iän maisemiin, kun faija asu siellä noina aikoina. Vähä ennen ku menin kouluun, nii se asu siin Kellokosken vapaapalokunnan yläkerrassa. Ja iskä ja sen entinen vaimo meni naimisiin Kellokosken kirkossa! Hohoo pitää kyl sanoo faijalle tost Kinuskillast, jos sen kaa kävis siel kahvil :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, en tiennytkään, että sun faijas on sieltä kotoisin! Sun kannattaa ehdottomasti viedä se Kinuskillaan syömään kakkua. :D Ja kyllä, Owenilla on uudet, noin kuukauden vanhat, spekkarit.

   Poista