Metsälintu

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Hunajantäytteiset työpäivät

Olin opastamassa Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan pölyttäjätapahtumassa torstaista lauantaihin. Harvoin ovat työpäivät olleet niin täynnä kukkia, tuoksuja, pörriäisiä, hunajaa, aurinkoa ja värejä kuin silloin. Ihan parasta. Minäkin opin paljon uutta kukista, pölyttäjistä ja hunajantuotosta, vaikka lähtökohtaisesti olinkin kertomassa mielenkiintoisia asioita yleisölle.


Esittelypisteessä hääräsivät tapahtuman vetonaulat eli tarhamehiläiset. Askartelin paskartelin tapahtumaa varten kevätesikon kukan, josta näytin ihmisille kukan eri osia ja kuinka pölytys tapahtuu. Siitepölyn virkaa toimitti curry. :D


Stadin tarhaajien ihana (ja erittäin pätevä!) Merja-Riitta oli kertomassa mehiläistenhoidosta. 


Vastalingottu hunaja oli etenkin lasten mieleen.


Ja tietysti mehiläisten.


Isotöyhtöangervo ja taustalla auringontähtiä


Tässä lajit toisin päin.


Jos joskus ostan talon, jossa on oma piha, aion takuuvarmasti istuttaa siihen isoritarinkannuksia. Ihania taikurinhattukukkia!


Eurooppalohkon lammikko.Minäkin ostin tapahtumasta noin kilon hunajaa. Lempparimaku on tuo vasemmalla näkyvä stadin hunaja (Munkkiniemestä). Mehiläiset ovat sen tekemiseen käyneet lähinnä lehmuksen kukilla ja sen takia hunajassa on uskomattoman hieno aromi. Ostin myös saunahunajaa, joka pääse tänään kokeiluun mökillä. 


Kimalainen (huomaa takajalan siitepölyvasu, johon ne keräävät siitepölyä) ukonkelloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti