Metsälintu

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Rovaniemen menotärpit


Isketään faktat kerralla pöytään. Rovaniemi on ruma kaupunki. Keskustan talot ovat harmaita betonibunkkereita ja auttamattoman kulahtaneita. Eivät tyylikkäästi kulahtaneita, vaan oikeasti karmeita. Kaupat ovat pitkälti samat kuin kaikissa suuremmissa kaupungeissa. Rovaniemi cityssä jaksaa viettää tasan yhden päivän ja sitten mieli kaipaa jo muualle.

Tämä ei kuitenkaan ole Rovaniemen haukkumispostaus. Haluan myös nostaa esille Rovaniemen hyvät puolet, kuten ystävälliset ja välittömät ihmiset, letkeän kesätunnelman ja kirppikset. Rovaniemen paras puoli on sen välitön läheisyys Kemijokeen. Rantaraitilla on todella tunnelmallista kävellä kesäitaisin, käydä kahvilla m/s Lumikissa ja istua nurmikolla auringonkultaaman Kemijoen virratessa hiljaa edessä. Nurmikolla voi kuunnella kitaraa soittavaa hippipoikaa ja katsoa mölkkyotteluita. Kelluva saunapaatti lipuu hiljaa ohi.


Kuvassa on ex tempore kirppis, jonka löysin kerrostalolueen pihalta. Rovaniemen ehkäpä paras kirppis on Tuhat-Tori (itsepalvelukirppis + kalustekirppis) osoitteessa Harrikatu 2. Lähetyksen kirpputorikin (Lapinkävijäntie 23) on oikein mainio. Sieltä löysin parilla eurolla tuon farkkuhameenkin, joka on pariin kertaan blogissakin vilahtanut.
Tyypillinen maisema keskustasta. Oikealla puolella näkyvä kiinteistö oli itsepalvelukirppis, mutta on nyt tyhjillään.


Tässä on puolestaan Rovaniemen helmi: Kahvila Kauppayhtiö. Sieltä saa herkullisen näköisiä salaatteja, sushia, vegeburgereita ja raakapirtelöitä. Vasemmalla näkyvän auton vieressä on btw aiemmin mainitsemani Tuhat-Tori -kirppis.


Ranskikset ottivat burgerit ranskiksilla ja minä pirtelön ja pakuriteetä. Burgerit olivat kuulemma oikein hyviä ja palvelu todella ystävällistä. Pirtelö oli mielettömään hyvää ja virkistävää! Kun on koko päivän tallustellut + 30 asteessa, niin Fresh pirtelö teki kyllä terää. Tyrnimarjoja, omenaa, selleriä, banaania, sitruunaa, hunajaa ja jäitä. NAM! Pakuriteetä oli haudutettu gojimarjojen ja lakritsijuuren kanssa. Maku oli vähintäänkin erikoinen. En oikein osannut päättää oliko se hyvää vai huonoa. Lopulta päädyin siihen, että ei se ainakaan hyvää ollut. :p Ei tarvinnut santsata. Pirtelölle tulen kyllä toistekin.
Ranskalaisten mielestä tämä silta oli jotenkin hieno. Jaah. Minusta tässä maisemassa ainoa "hieno" asia oli tuo heikoista jäistä varoittava huvittavan karmaiseva kyltti +30 asteen paahteessa. 


Saunavene lipuu hiljaa ohi Kemijokea pitkin.
Melkein unohdin mainita Rovaniemen päänähtävyyden eli Arktikumin. Arktikum on todella upeasti toteutettu tiedemuseo, jossa saa helposti kulumaan monta tuntia. Samassa kompleksissa sijaitsee myös tiedekeskus Pilke, joka on (Arktikumin tavoin) panostanut interaktiivisuuteen. Suosittelen käymään molemmissa.

Pyörähdän Rovaniemellä seuraavan kerran kahden viikon päästä, kun käyn hakemassa Owenin juna-asemalta. Osaako joku lukijoista suositella muita menotärppejä Rovaniemelle? Hyviä kahviloita, ruokaloita, nähtävyyksiä etc? Ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti