Metsälintu

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kyllä vanha kansa tietää

Vanhempani tulivat Sodankylään piipahtamaan pariksi päiväksi ja päätimme tehdä kulttuuriretken lähiseudulle. Kohteeksi valikoitui Pelkosenniemellä sijaitseva Suvannon kylä. Suvanto on siitä erikoinen, että se säästyi Lapin sodan tuhoilta ja senpä takia kylästä voi löytää 1700-luvulta peräisin olevia rakennuksia.

Aamulla sää näytti ihan hyvältä. Oli pilvistä ja koleaa, mutta ei sadetta. Saapuessamme Suvantoon satoikin sitten vettä kuin Esterin perseestä. Aina ei voi voittaa. Kylä oli kaiken harmaudenkin keskellä todella idyllinen, ihan kuin olisi astunut ajassa taaksepäin parisataa vuotta.Vanhassa koulussa oli esillä ihastuttavia opetustauluja, joiden aivopesutekstejä lukiessani hihitin hiljaa itsekseni. :DTärvelevät ruokahalun? Hmmm, ehkä. 


Sateista kyläidylliä.
Tämä niittyleinikki-opetustaulu on ihan mieletön! Minäkin olen muuten nyt vanhan opetustaulun onnellinen omistaja. Minun taulussani komeilee tosin keltapillike (kirjopillike nykyiseltä nimeltään) ja kimalainen. Taulu löytyi parilla kympillä (!) Sodankylän kotiseutumuseosta ja siellä on vielä runsaasti tauluja myynnissä, joten kaikki kipin kapin sinne! Tämä oli minun lempparini. :D Hauskaa, että paljas pyllykin saa vilahtaa vanhoissa kuvissa.Tänne tulemma uudestaankin! Ehkä paremmalla säällä.

1 kommentti:

  1. Nuo vanhat koulutaulut on aivan ihania! Minäkin tahtoisin jonkun kasviaiheisen, mutta seinätila alkaa olla uhkaavasti varattu valokuville. :) Jospa joskus tulee kirpparilöytö vielä vastaan, eiköhän sille paikka keksitä!

    VastaaPoista