Metsälintu

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Ennen päivänlaskua ei voi

Minulla on jo parin päivän ajan soinut päivänsade ja menninkäinen päässä. Se alkoi lauantai-iltana, kun kävin Sodankylän pohjoispuolella ihailemassa keskiyön aurinkoa ja superkuuta.
Kultapiisku aloitti kukintansa viime viikonloppuna.Oli hämmästyttävää, kun pohjoisessa aurinko värjäsi taivaan punakeltaiseksi ja etelässä nousi samaan aikaan superkuu. Piti vähän väliä tehdä 180 asteen pyörähdyksiä ja kuvata molempia taivaankappaleita eri kulmista ja eri maisemissa.
Kuu oli aikamoinen jötikkä.


Ihan yhtä seesteistä tunnelmaa ei ole tällä viikolla havaittavissa. Tulemme ahkeroimaan suolla kaikki päivät ja illalla hommat jatkuvat labrassa. Tämänkin päivän työtunnit venyivät 14 tuntiin. Maastotöitä ei yhtään helpota trooppinen kosteus, kumuus ja ukkosmyräkät, jotka tekevät pelkästä loikoilustakin raskasta. Olisipa +10 astetta ja raikas viima. Ahhh.

2 kommenttia:

  1. On tainnut toteutua tuo toiveesi +10 asteen lämmöstä. Kauniita tunnelmakuvia, kauniita maisemia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin hetkellisesti. :) Tänään oli ihanaa olla suolla pilvisessä säässä. Oli+14 astetta ja tuuli puhalsi pahimmat hyttyspilvet pois. Lupailevat taas helteitä ensi viikolle, bläh.

      Poista