Metsälintu

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Lapland fashion vol. 1

Nyt on vuorossa katsaus tämän kesän kuumimpiin maastovaatetrendeihin á la Lappi. Minun vaatetyylini voidaan jakaa kolmeen ryhmään: maastorölli, värikäs hippi ja tyylikäs vintage. Tämä kesä on ollut vahvasti maastorölli-painoitteinen, mutta kuukauden päästä tyyli vaihtuu hippi & vintageksi. 

Tunnustan: minulla on ikävä korkokenkiä, minihameita, mekkoja, sukkahousuja ja kaikenlaisia koruja. Voi kuinka ihanaa olisi päästä vieraaksi vaikka häihin. Voisi tälläytyä kunnolla, sipsutella korkkareissa ja tuntea olevansa taas nainen. Ei pelkoa itikoista, jotka söisivät sukkisten läpi. Ei pelkoa paarmoista, jotka haukkaisivat palasen paljaasta olkapäästä. :D

Kokosin tämän kesän kuumimmat maastoröllitrendit tutkimussuolta. Nämä vaatteet ja asusteet ovat tarkoituksenmukaiset, aina in ja mukavat päällä.


"The lumberjack look"

Irlannin pikkukirpparilta löytämäni lumberjack-paita on osoittautunut todelliseksi aarteeksi. Mielettömän mukava päällä, hengittävä, lähes itikankestävä ja melkein tyylikäs.


Kumpparit ovat ainoat oikeat jalkineet suolla. Pirteän siniset lumikengät tuovat sopivasti väripilkahdusta muuten niin synkän väriseen asukokonaisuuteen. 


Tässä hyttyshatussa on havaittavissa ranskalaisia vaikutteita. Räväkkä pinkki mätsää hyvin kaulahuiviin, takkiin ja housuihin. Huomaa nahkahansikkaat, joiden puhjennut peukalo tuo pientä katu-uskottavuutta. Vähän niinkuin risaiset farkut, joita pidetään cooleina. Samaisen huivin voi myös yhdistää hyttyspaitaan antamaan kontrastia. Ajattomat kurapöksyt viimeistelevät asukokonaisuuden.


Vaatteista löytyy myös joustoa - välttämätön ominaisuus suolla voimistellessa.


"Helle look"

Joskus käy niinkin hyvä tsägä, että hyttysiä ja paarmoja ei ole ja suolla voi viilettää pelkällä topilla. Tällaisella säällä kumisaappaat ovat kuin miniatyyrisaunat. Varpaat saavat kypsyä murean meheviksi sadassa asteessa. Hitaasti hautuen.


Keke-lasit ne olla pittää.


Tuo hyttyspäähine on kyllä ehdoton suosikkini. En tiedä kuka sen on käsin väkertänyt, mutta se on selkeästi naisten malli. :D Hyttyspäähinettä ja -takkia ei muuten ole kolmeen päivän tarvinnut täällä lainkaan (helteiden takia?). On ollut ihan mieletöntä kävellä suolla hihattomassa paidassa ilman pörriäisiä surisemassa korvanjuuressa. Onkohan pahin hyttysaika jo takanapäin, vai kuorituuko seuraava sukupolvi kohta? Saapi nähdä.

2 kommenttia: