Metsälintu

perjantai 23. toukokuuta 2014

Mitä meille kuuluu?

Oikein hyvää! Uudessa asunnossa olemme asuneet kuukauden päivät ja täällä alkaa näyttää oikein hyvältä. Olohuone ja keittiö ovat lähes kokonaan sisustetut, mutta makuuhuone on vielä karun näköinen. Lähiaikoina on luvassa pieni sisustuspostaus...


Olemme käyneet aika paljon linturetkillä, vaikka ulkona olisi mukavaa olla enemmänkin. Olen kuitenkin ollut kokopäivätöissä kaksi viikkoa eikä vapaa-aikaa jää paljon töiden jälkeen. Olen myös ollut melko väsynyt kotiin päästyäni. Aikaa ja voimia ei tunnu riittävän kaikkeen. Tällä akalla on aina liian monta rautaa tulessa... ;)


Onneksi töissä on kuitenkin kivaa! On upeata opastaa luonnosta innostuneita lapsia, jutella heidän kanssaan ja saada heidät ihan ihmetyksen valtaan esimerkiksi kertomalla, että jääkarhun ihonväri on musta. Tai että tutkijat ovat löytäneet kelta-anakondan, joka oli hotkaissut kokonaisen jaguaarin. Tai että maailman suurin dinosaurus oli 40 kertaa painavampi kuin afrikannorsu.

Tässä muutama kaveri, johon törmään päivittäin työpaikalla:


Herra Bubi tuijottaa minua aina tuimasti. Bubia saa rapsuttaa, silittää ja tökkiä. Herra Bubi kuoli vuonna 2006, mutta on jatkanut elämäänsä täytettynä museossa. Se herättää aina suurta ihailua ja ihmetystä, niin minussa kuin lapsissakin.


Saanen esitellä maailman koomisimmat veljekset. Ilman etikettiä en olisi tunnistanut niitä ilveksiksi. Nämä kaverukset ovat saaneet sietää paljon naurunremahduksia ja pilkkaa höpsön ulkonäkönsä takia. Ne ovat 1800-luvun eläintentäyttäjien taidonnäytteitä! Veljekset kuin ilvekset <3


Kävimme pari päivää sitten työpäivän päätteeksi Fafaksessa herkuttelemassa. Mezelautanen kera bataattiranskisten. Ennen-jälkeen-kuvat puhuvat puolestaan, ruoka oli nannaa!!! Olemme käyneet kukkakaupoissa, rautakaupoissa, ruokakaupoissa, ikeassa, kierrätyskeskuksissa, kirppareilla ja joka toinen sekunti tarkistaneet tori.fi:n tarjonnan. Aika paljon tavaroistamme on kierrätettyä, mutta olemme myös joutuneet ostamaan uutta. Se vähän harmittaa, mutta esimerkiksi mattoja on ERITTÄIN vaikeata ostaa käytettynä. Maton pitää olla kivan näköinen, siistissä kunnossa, oikean kokoinen ja sopivan hintainen = liian monta yhtälöä. Eteiseen löysimme käsinkudotun maton Viron Haapsalusta, olohuoneen maton taas ikeasta. Keittiön matto löytyi sentään kirpparilta. :)Kaiken kaikkiaan olen tällä hetkellä erittäin onnellinen. Kiireinen, mutta onnellinen. Jännittää aika paljon ensi viikon sunnuntai. Lähden silloin Lappiin 2,5 kuukaudeksi tekemään suotutkimusta ja joudun jättämään hetkeksi ihanan poikaystävän ja ihanan kodin. :/ Tiedän, että olen täysin musertunut pari ensimmäistä viikkoa, mutta sitten varmasti helpottaa. Ja tuleehan Owen käymään Lapissa. Ja kyllähän minä sieltä palaan. Ja Lappiseikkailustani tulee varmasti jännittävä ja avartava kokemus. 

Nyt unohdan tulevan kesän hetkeksi ja keskityn tulevaan viikonloppuun. Huomenna käydään Maailma kylässä -festareilla hippeilemässä ja illalla pidetään tuparit. Sunnuntaina on luvassa päiväretki mökille, kun en siellä kerkiä kesällä käydä.

Nauttikaa auringosta ja syökää paljon jätskiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti