Metsälintu

torstai 29. toukokuuta 2014

Kesän avausTeimme päiväretken mökille (tai "kesähuvilalle" niinkuin mamma sanoo) julistamaan kesäkauden avausta. Paikka oli paratiisimainen voikukkapeltoineen ja kukkivine omenapuineen. Olisi tehnyt mieli jäädä pitemmäksikin aikaa, mutta nyt oli tyydyttävä yhteen päivään. Edellisen päivän (ja pitkälle yöhön venyneet) tuparit väsyttivät kumpaakin, mutta onneksi kolmen tunnin automatkalla ehti ottaa torkut. 

Naakka oli talven aikana päässyt sisälle savupiipun kautta ja paniikissa kakkinut kaikki ikkunat, sängyt ja tuolit. Naakalle ei käynyt hyvin. Se ei päässyt ulos ja oli valinnut verhotangon viimeiseksi lepopaikakseen. Sieltä me sen löysimme ja ihailimme sitä hetken aikaa. Naakan retki päättyi villiintyneen puutarhamme pimeään pusikkoon.Mökillä riittää aina niittotöitä. Niittäminen on muuten erittäin koukuttavaa hommaa. Ja se kasvattaa myös habaa! :D


Omenapuut olivat uskomattoman valkoisina. Toivottavasti pölytys onnistuu ja saadaan komea omenasato (= paljon omenamehua ja -siideriä). Puutarhassa oli hirveä lintukuhina. Havaitsimme mm. viitasirkkalinnun, luhtakerttusen, viitakerttusen, punavarpusen, pensaskertun ja mehiläishaukan. Kaikin puolin ihmeellinen puutarha.
Teimme pienen koukkauksen Sarkkilanjärvelle tarkastamaan linnustoa. Olin aamulla muistanut ottaa mukaan molempien kiikarit ja kaukoputken, mutta jalustan olin lahjakkaasti jättänyt olohuoneen lattialle... Onneksi pärjäsimme pelkillä kiikareilla.
Otimme puolen tunnin tirsat tornin lattialla. Minä koiranuni-torkut, Owen kunnon kuorsaustorkut.Tuomenkehrääjäkoita oli runsaasti liikkeellä. Toukat olivat veikeita. Aina kun niitä yritti lähestyä, vetäytyivät ne salamannopeasti sisälle verkkoihinsa.Seuraavan kerran pääsen mökille vasta elokuun loppupuolella tai syyskuun alussa. Harmittaa, koska heinä-elokuun vaihteessa on puutarha täynnä meheviä, punaisia vattuja. Ensi vuonna sitten...

2 kommenttia:

 1. Ihana postaus ♥

  Meille tulee "voikukkapelto" vasta kesäkuussa mikä on hassua, kun kaikkialle muualle tulee jo toukokuussa. Jopa naapureillamme on voikukat kukkineet hyvän tovin! Meidän pihalla on ihan oma ekosysteeminsä :)

  Meillä on yksi omenapuu ja sekin yleensä kukkii kesäkuussa, mutta se on sentään päättänyt poikkeuksellisesti kukkia jo nyt. Tulisi vain vähän lämpimämpää ja sateettomampaa, että viitsisi pörriäiset käydä tekemässä töitä siellä kukkasissa :)

  VastaaPoista
 2. Oi kuinka ihana kesäpaikka!
  Aika ihana tuo voikukkamaa siinäkin vaiheessa, kun kaikki ovat valkoisia herkkiä palleroita :)
  Itsekin toivon hyvää omppusatoa, nam.

  VastaaPoista