Metsälintu

maanantai 5. toukokuuta 2014

Jussarö, Jussarö

Vietimme viikonlopun Jussarössä, Tammisaaren kansallispuistossa. Retken järjesti Metsähallitus, joka halusi kuvata meitä lintuharrastajia kansallispuiston maisemissa. Filmi valmistuu ensi syksynä ja sitä pääsee silloin katsomaan luontokeskuksissa ja netissä. Meistä tuli siis kertaheitolla filmitähtiä. ;) Kuvaukset eivät vieneet paljon aikaa, joten aikaa jäi rutkasti omin päin kiertelyyn ja staijaamiseen.Retken paras havis oli itään päin painellut leveäpyrstökihu. Saaressa oli paikallisena leppälintuja, pensastaskuja, hernekerttuja ja kirjosieppo, eli aika kesäistä lajistoa.

Saaressa oli ainakin kaksi käenpiikaa, joista toinen piti kovaa mökää. Hullunkurisen näköinen otus!


Saari on lähes kokonaan metsitetty ja osa metsästä on upeata vanhaa kuusikkoa.

Saarella on jo 1800-luvulla harrastettu kaivostoimintaa. Viimeiset rautamalmet louhittiin vuonna 1967, kun kaivos lopetettiin kannattamattomana. Rakennuksia ei kuitenkaan purettu, vaan ne ovat vielä pystyssä rapistuneessa kunnossa. Osa oli tosin romahtanut isoiksi lautakasoiksi. Välillä oli tunne kuin olisi kävellyt aavekaupungissa.
Tylli tylleröinen


Random sorsa


Päivätorkkujen aika.


Kuvaussessio meneillään hienoissa maisemissa.

Kivitaskuja pesii Jussarössä.Oli oikein nasta reissu, vaikka unirytmi on vieläkin sekaisin retken jäljiltä. Jännityksellä jään odottamaan minkälainen filmistä tulee. :)

4 kommenttia:

 1. Kiinnostava kuvakertomus. Tammisaaren kansallispuisto on toivelistalla sarakkeessa: sitten joskus. Miten kuljetus sinne oli järjestetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsähallitus kustansi meidän venekyytimme. Omalla veneellä saareen pääsee helpoiten. Skåldön satamasta Tammisaaresta voi tilata venekuljetukset saareen ja takaisin (maksaa suuntansa muistaakseni peräti 150€, joten kannattaa lähteä suuremmalla porukalla ja jakaa kustannukset). Tammisaaren kunta on joinakin kesinä järjestänyt venekyytejä saareen, mutta en tiedä järjestetäänkö niitä tulevana kesänä.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tuo pieni polku tuolla metsän siimeksessä on juuri sellainen, jossa mieleni lepää. Olen yhtä rauhaa ja onnellisuutta kun kävelen metsässä katsellen ja kuunnellen luontoa ♥

  VastaaPoista