Metsälintu

torstai 3. toukokuuta 2018

Viron vappuretki


Oih, meillä oli niiiin hieno vappu Virossa! Otimme tosiaan Kuuran mukaan ja vietimme viisi päivää Matsalunlahden ympäristössä linturetkeillen. Vaikka retken tavoitelajia (kiljuhanhea) ei näkynytkään, löysimme mm. punakaulahanhen, useita lyhytnokkahanhia, niittysuohaukkoja, pikkukiljukotkia, arosuohaukan, muuttohaukan ja tammitikkoja. Ja tietysti paljon lehmiä. <3

Kuura käyttäytyi todella hyvin lintutorneissa ja tervehti aina iloisesti häntä heiluen vastaan tulevia orneja. Sai mami olla ylpeä valkoisesta karvaturristaan. :) Laivamatkat ja ekinokokkoosipillerin hankkiminen sujuivat nekin ongelmitta.

Mutta ei herranjestas, miten hieno majapaikka meillä olikaan! Varasimme airbnb:n kautta Haeska Holiday Housen ja osasin jo kuvien perusteella odottaa tunnelmista mökkiä. Todellisuus oli kuitenkin aivan jotain huikeata ja omistajien vieraanvaraisuus ensiluokkalaista! Tänne palaamme varmasti toistekin.


Haeska Holiday House sisältä ja ulkoa. Sisustus oli jännittävä sekoitus uutta ja vanhaa. Hirsiseinät olivat upeat!


Haeskan torni ja pikkujoutsenet.


Staijarit terdellä.

RuskosuohaukkaAmmuja, niin eläviä kuin kuolleitakin.Eväs- ja staijitauko Rannajoen petotornilla. Kuura mielipuuhansa parissa eli kerjäämässä.


Rannajoelta näimme retken aikana mm. kattohaikaroita (yllä), hiirihaukkoja (alla), niittysuohaukan, pikkukiljukotkan ja muuttohaukan.

Tundrahanhien aktiivinen skannaus ei valitettavasti tällä kertaa tuottanut kiljuhanhea.
Retken hienoimmat kukkapuskat löytyivät Haeskan kylästä.


Tammitikka Haeska Manorin mailla.


Kevätkiurunkannuksia täydessä kukassa.


Ensi vuonna meitä onkin sitten jo neljän hengen lauma retkeilemässä näissä maisemissa. <3

7 kommenttia:

 1. Komeita kuvia. Teillä oli hieno Vappu varmasti :)

  VastaaPoista
 2. Matsalunlahden maisemat ovat niin kauniita, että voisin miltei sanoa että "sieluun sattuu" näitä kuvia katsellessa. <3 Hitsit, kun en itse millään ehdi tänä keväänä Viroon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten! Joskus olisi kiva käydä Matsalussa kesällä ja/tai syksyllä.

   Poista
 3. On ne hienoja. Kuvat ja paikat. :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavat maisemat!
  Kiitos ihanista kuvista :-)

  VastaaPoista