Metsälintu

perjantai 2. lokakuuta 2015

Ihanat lutakot

Nyt on aika palata kihlajaishumusta maan pinnalle, tarkemmin sanottuna jätevesialtaille, suolalutakoihin ja epämääräisiin mutaliejuihin. Näissä paikoissa piilottelee suurin osa linnuista eikä koskaan voi olla varma, mitä liejun seasta löytyy. Meidän lomailumme eivät ole mitään rentoutumislomia hiekkarannoilla tai hotellin uima-altaalla. Israelissa olemme joka päivä nousseet ylös aamu-viideltä ja suunnanneet hämärän aikoihin aamun ensimmäiselle retkikohteelle. Aika usein kohde on jonkinlainen vesistö, välillä karua aavikkoa. Päivä päätty auringonlaskun jälkeen seitsemän aikoihin, joten lomailu käy väillä ihan työstä. ;D Haha, ei laisinkaan, hauskaahan tämä on ja niin paljon jännittävämpää kuin löhöloma.

Tässä muutamia lutakkolöytöjä viime päiviltä.


Suola-altailla ("20 km altailla") olemme käyneet lähes päivittäin. Paras havainto oli kolmen suohyypän parvi, täällä melko harvalukuinen lintu.


Huonohkosta kuvasta saa onneksi määritettyä linnut suohyypiksi.


Suola-altaiden illydiä: pitkäjalkoja, kaitanokkalokkeja ja Eilatin vuoristo.


Kynsihyyppä on aikamoinen smyygaaja.


Kuvauksellinen levä-allas.


Levän seasssa ruokaili parisataa flamingoa.


Etsi smyrnankalastaja!


Tässä puolestaan kirjokalastaja, yksi kauneimmista otuksista maan päällä. 


Tämä kaveri ei sen sijaan loistanut kauneudellaan. Kyyryhaikaran olemuksessa on kuitenkin jotain viehättävää, varsinkin iltavalossa.


Hetkeä myöhemmin kyyryhaikaran perässä asteli luhtakana.


Menimme yhtenä iltana romanttiselle iltaretkelle jätevesialtaalle. Istahdimme kivipenkereelle (kuva otettu siitä paikasta) ja jäimme odottamaan pitsihietakyyhkyjä, jotka tulevat auringonlaskun jälkeen altaalle juomaan.


Nappasin aikani kuluksi selfien. Hiuksista näkee, että aavikolla tuulee. Yhtäkkiä huomaan oikealla puolellani liikettä:


Sakaali! Wauuuu! Ja melkein heti perään viereeni ilmestyy:


Pitsihietakyyhky! Jeeee!


Sitten niitä olikin rannalla hörppimässä vettä kolmisenkymmentä. Hellyyttäviä otuksia. Täydellinen päätös täydelliselle päivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti