Metsälintu

perjantai 9. lokakuuta 2015

Levottomuutta ja Kuollutmeri

Kuten kaikki tietävät, ei Israelin poliittinen tilanne ole kaikista vakain. Levottomuuksia tapahtuu erityisesti Palestiinan rajalla, mutta tilanne näkyy muuallakin maassa. Olen ollut täällä koko ajan vähän varpaisillani, hermostunut aina sotilaan kulkiessa ohitse ja ahdistunut jos lintukohde on sijainnut lähellä armeijan aluetta. 

Sattui nimittäin niin, että ensimmäisenä aamuna ajoimme lintupaikkaoppaan osoittamalle lätäkölle katsomaan lintuja, kun paikalle ilmeistyi jeepillinen sotilaita. Kaikilla oli mukana konekiväärit. Glup. Siinä sitten selitimme, että emme ole vakoilemassa heidän tukikohtaansa vaan optiikka on lintuja varten. Meidän piti vielä näyttää passit ja maahantulokortit ennen kuin he päästivät meidän lähtemään. Vähän ikävä aloitus retkelle, mutta ihan ymmärrettävää, että sotilaat ovat täällä tarkkoina.


Sitten täältä löytyy miinoitettuja alueita ihan turistipaikkojen keskeltä. Kivaa. Puolet koko Israelista tuntuu myös olevan ampuma-aluetta, jonne ei siviileillä ole asiaa. Ja tietysti kaikki linnut viihtyvät juuri niillä ampuma-alueilla. Argh.


Ihan kaikkialla on piikkilanka-aitaa. Sitä löytyy niin majatalojen, armeijan alueiden kuin omakotitalojen ympäriltä.


Jos paikka ei ole miinoitettu,  piikkilanka-aidoitettu tai ampuma-alue, se on takuuvarmasti yksityisalue, jonne ei ole asiaa.


On niitä muitakin alueita onneksi jonkin verran, jossa voi tuntea olonsa kuin missä tahansa turistikohteessa. Kuollutmeri rantahotelleineen oli yksi sellainen. Suuntasimme sinne Eilatissa vietetyn viikon jälkeen. Kuvittelin siellä olevan viileämpää, mutta mitä vielä. Samat + 35 astetta, mutta ilman virkistävää tuulta.
Kuvista ehkä saa sen käsityksen, että siellä olisi otettu rennosti, mutta pari päivää kului taas hard core retkeilyn merkeissä. :D Meressä piti kuitenkin periaatteen vuoksi käydä pulahtamassa, joten pidimme tunnin mittaisen biitsi-tauon.Pikkumehiläissyöjä


Huiputimme Masadan yhtenä aamuna ja piipahdimme myös todella vaikuttavassa rotkossa, niistä tulee kuvia tuota pikaa.

2 kommenttia:

  1. Aaaaaa Xylocopa pubescens-neiti <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, sain sille nimen! Olinkin aikeissa kysäistä sulta määritystä, mutta ehdit ensin. Kiitos <3

      Poista