Metsälintu

tiistai 20. marraskuuta 2018

Neitokainen 5 kk








Hän on taas kuukauden vanhempi! Ihanan aurinkoisen Lyyris-lyllerön lempipuuhia on tällä hetkellä leikkimatolla loikoilu, höpönassukutitus-leikit ja mamman hiuksiin tarttuminen.

Viiden kuukauden iässä Lyyra

- on oppinut kääntymään vatsalta selälleen. Jee! Selältä vatsalleen ei vielä onnistu, eikä hän kyllä oikeastaan ole sitä yrittänytkään.

- viihtyy pitkiäkin aikoja vatsalteen, ehkä max 10 min, minkä jälkeen kierähtää selälleen.

- istuu jo melko hyvin sylissä ja tuettuna syöttötuolissa.

- on ihan isänsä näköinen. <3

- tekee jo välillä ryömimisliikettä, mutta ei vielä pääse eteenpäin.

- on oikea räpätäti kotona. Äänirepertuaari koostuu tällä hetkellä piiiiiitkistä vokaaleista, oven narinaa muistuttavista äänistä, huudoista ja "sisäänpäin puhumisesta" (eli höpöttää samalla kun hengittää sisään). Kodin ulkopuolella Lyyra on huomattavasti hiljaisempi ja keskittyy lähinnä katselemaan ympäristöään.

- nukkuu vaihtelevasti. Viimeisen kuukauden ajan on öisin herätty 1-2 kertaa syömään. Nyt on onneksi parin viime päivän aikana nukuttu lähes koko yö putkeen. Päivisin nukkuu enää vain 1-3 tuntia yhteensä.

- tuntuu syövän harvemmin kuin kuukausi sitten. Ruokailuväli voi olla jopa 2-3 tuntia, kun se ennen oli 1-2 tuntia.

- painaa kymmenisen kiloa! Tämän mamman molemmat ranteet ovat painavan vaavin nostelusta täysin sökönä. Päivisin ne ovat suht kivuttomat, mutta aamuyöstä molemmat huutavat hoosiannaa pienimmästäkin liikkeestä. Jännetupentulehdukseen auttaa oikeastaan vain rasituksen poisto, mikä ei tässä tapauksessa oikein onnistu. :) Täytynee hankkia ranteisiin jotkin yötuet ennen kuin tilanne menee vielä pahemmaksi.

- on vielä kuukauden mammanmaitodieetillä. Vähän ennen joulua aloitetaan meilläkin soseiden maistelu. Jännää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti