Metsälintu

maanantai 12. helmikuuta 2018

Aurinkokylpy


Viikko sitten saimme nauttia upean aurinkoisista päivistä. Hanki hohti niin valkoisena, että silmiin sattui. Lähdimme Kuuran kanssa retkeilemään, yllätys yllätys, Kirkkonummen maisemiin. Edellisenä päivänä oli Wohlsin kartanon rannalle sahattu jääkaruselli ja joidenkin lähteiden mukaan sen pitäisi pyöriä siellä viikon päivät. Lähdimme katsastamaan tilannetta.


Kartanon pihapiiri oli todella kaunis! Heti kun astuin ulos autosta, kuului lähipuista kamalaa älämölöä. Olin täysin varma, että puussa kököttää varpuspöllö ja niinhän sieltä oksien siimeksestä löytyi tuimakatseinen söpöliini hätääntyneiden tiaisten ympäröimänä. Ei huono aloitus retkelle! Harmillisesti minulla ei ollut teleobjektiiviä mukana, joten pöllö jäi tällä kertaa taltioimatta.Hetkeä myöhemmin lensi polun poikki pikkutikka. Lintu oli muuten hämmentävän samannäköinen kuin västäräkki kauempaa katsottuna: aaltoileva lento matalalla maan rajassa yhdistettynä mustavalkoiseen habitukseen. Vain pitkä pyrstö puuttui.No mitenkäs se jääkaruselli? Ei tullut maailmanennätyskarusellia ei, ja edellisen päivän minikarusellikin oli yön aikana jäätynyt umpeen. Plääh. Ranta oli sentään hieno ja Kuurakin nautti heittäytymällä vähän väliä piehtaroimaan hangelle.Wohlsin kartanoon palaan ehdottomasti keväällä lumien sulettua. Paikalla kasvaa varmasti mielenkiintoisia lehtokasveja ja kartanon pihapiiriäkin on entisöity perinnekasvi-istutuksilla. Kartano toimii myös välillä kahvilana ja ravintolana.


Wohlsista siirryimme kotiin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin paikan auringonvalossa. Asummeko me todellakin kohta täällä??!Vielä viikko sitten olohuone oli tyhjä ja täynnä valoa. Nyt lattialla on vieri vieressä muuttolaatikoita ja epämääräisiä nyssyköitä. Eilen kuskasimme ensimmäiset elävät asukkaat uuteen kotiin: huonekasvit ja pelargonit! Hauva, hänen palvelijansa ja masuasukki seuraavat perässä puolentoista viikon kuluttua.

1 kommentti:

  1. Huvittavaa nähdä jopa vanhojen kuurapartaisten koirienkin nauttivan talvesta ja uudesta lumesta! Sitten on näitä, jotka eivät nauti! Lyhytturkkiset palelevat ja haluavat vain takaisin sisälle! Harmi kun et saanut linnuista kuvia! No, tilaisuuksia tulee uusia! Mukavaa muuttoa!

    VastaaPoista