Metsälintu

perjantai 23. helmikuuta 2018

Arki- ja raskauskuulumisia

Näkymä kotilaiturilta.

Viimeiset pari viikkoa ovat pitkälti toistaneet samaa kaavaa: pakkaamista, muuttolaatikoiden roudaamista, remppaamista, töitä, lenkkejä kirpeässä säässä, lisää töitä ja liian lyhyitä yöunia. Flunssanpoikanen on myös verottanut voimia. Pesänrakennusvietti on kuitenkin ollut valtaisia, mistä johtuen olen kumman hyvin jaksanut tätä hässäkkää.Tänään on käynnissä raskausviikko 24 (23+1) ja olo on satunnaisia liitoskipuja ja epämääräisiä supisteluja lukuun ottamatta oikein hyvä. En ole moneen viikkoon voinut käydä juoksulenkeillä, mutta reipas kävely onnistuu vielä hyvin. Rappusissa ylöspäin kävely aiheuttaa epämiellyttävää tunnetta vatsassa, joten olen viime aikoina joutunut turvautumaan hissiin yhä useammin.

Vatsa jatkaa kasvuaan ja välillä tuntuu, että se natisee liitoksissaan. Iltapäivällä ja illalla se paisuu kunnon ilmapalloksi ja liikkuminen ja kumartelu tuntuvat ajoittain epämukavalta. Kengännauhojen solmiminen on nykyään aikamoista ähinää ja puhinaa. En tiedä selviänkö koko hommasta parin kuukauden päästä. :D Minulla on tasan kahdet housut, jotka mahtuvat tällä hetkellä päälle. Odottelen jo kovasti kevättä, että pääsisi käyttämään hameita ja mekkoja. -15 asteen pakkasessa ei paljon helmat liehuen kuljeta.

Kettu möyrii, potkii ja tekee kuperkeikkoja vatsassa pitkin päivää. Yöllä neiti ei oikeastaan liiku lainkaan, illat taas ovat yhtä jumppatuokiota. Iltaisin hän jostakin syystä tykkää potkia maman peräsuolta. xDUuden asunnon makkarissa vallitsee vielä täydellinen kaaos. Pinnasänky on tosin jo löytänyt paikkansa ja saimme mamman kanssa tapetoitua makkarin seinän.Vasemmalla on vanha tapetti ja oikealla uusi tummanpuhuvampi. Ei tuo vanhakaan ihan huono ollut, mutta se hohti hopeisena ja jotenkin häiritsi sisäistä feng shuitani. Mutta tuo tummapohjainen värikäs kukkaistapetti saa jokaisen soluni rentoutumaan ja hymyn nousemaan kasvoille. Kyseessä on Boråstapeterin Rabarber-tapetti. Ahhh, mikä kuosi.
Miten olinkin aamulla vahingossa osannut valita näin täydellisesti tapetin kanssa mätsäävän paidan. :D Nyt on seinä tapetoitu ja huomenna lauantaina on THE muuttopäivä!

4 kommenttia:

 1. Minulla alkaa parin päivän päästä 21. raskausviikko ja käytännössä ei yhtään huomaa vielä mitään. Ihan prin päivän sisällä olen itse vähän kiinnittänyt huomiota, että EHKÄ pikkuriikkisen vatsa kohonnut. Toivon kovasti, että tämä pienivatsaisuus jatkuisi vastakin - ainahan sitä saa toivoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni massu on kyllä näppärä! On ollut hauska huomata miten erikokoisia vatsoja mammoilla on. Minulla vatsa pullahti selvästi näkyviin rv 17 jälkeen, iltaisin se oli ollut esillä jo monta viikkoa aiemmin. Vatsa ei enää onneksi näytä pullamössövatsalta vaan raskauskummulta. :D Mukavaa odotuksen jatkoa sinulle!

   Poista
 2. Lämpöiset onnittelut vielä täältäkin ja kaikkea hyvää neitosen odotukseen! Teillä on nyt kyllä valtavan merkityksellisiä asioita kartalla. Iloa ja voimia muuttorumbaan sekä pesän laittoon. En voi kuin ihailla, miten keskellä luontoa uusi kotinne onkaan. Pidäthän kaiken touhun keskellä itsestäsi hyvää huolta. Omaa vointia ja jaksamista on nyt erityisen tärkeää kuulla. ♥

  Tuo Rabarber-tapetti on aivan hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja kyllä, oma hyvinvointi on ykkösprioriteetti tällä hetkellä. :)

   Poista