Metsälintu

tiistai 4. huhtikuuta 2017

Vuosi sitten


Voiiii, mikä söpöliini! Tismalleen vuosi sitten, 4.4.2016, olimme ensimmäistä kertaa Kuuran kanssa linturetkellä. Sinä kuuraisena aamuna kävimme Maarin tornilla staijaamassa. 


Tuolloin parin sadan metrin matka autolta torniin oli suuri seikkailu ja pitkä matka pienelle hauvalle. Pieni pallero käpertyi heti tornissa rullalle ja alkoi nukkua.



Nyt, tismalleen vuotta myöhemmin, kävimme Kuuran kanssa uudestaan samassa tornissa. Maisema oli yhtä harmaa kuin vuosi sitten, mutta pieni pallero oli muuttunut isoksi jössikäksi. Kuura jaksoi hienosti odotella emäntää parin tunnin ajan ja sai monilta mukavilta kiikarin ulkoiluttajilta rapsutuksia. 



Tuo kuvassa näkyvä hökötys on sitruunapanta, joka on toiminut haukunestona Kuuralla vaihtelevalla menestyksellä. Kuurahan on aika haukkuherkkä ja pannasta on ollut suuri apu sisällä, kun ollaan tekemässä lähtöä lenkille. Nykyään pantaa ei tarvitse aina edes laittaa päälle, koska Kuura oppi nopeasti ettei lähtöhaukku ole suotavaa. Ulkona laite toimii jotenkuten, mutta jos eteen sattuu esim. rusakko tai pupu ei mikään maailman panta estä tätä neitiä ynisemästä ja haukkumasta. :)

4 kommenttia: