Metsälintu

maanantai 20. maaliskuuta 2017

Tallinnassa med mamma


Tallinna on kyllä kontrastien kaupunki. On ränsistynyttä neukkuaikaista taloa ja sitten toisaalta vanhakaupunki, pilvenpiirtäjiä ja supertrendikäs Telliskivi. Päiväretkemme tarkoitus oli alunperin etsiä minulle hääkengät, mutta kun hääkengät löytyivätkin Facebookin kirpputoriryhmän kautta, muuttui retken teema "humputteluksi".


Aloitimme retken Telliskiven käsityö- ja designkaupoista. Home Art (kuvat yllä ja alla) on näistä ehdottomasti paras. Sen viehätyvoimaa lisää pieni "viinikahvila" kaupan perällä. Viini oli aivan erinomaista (ja halpaa) ja tuo juustorulla...mmmm....
Telliskiven taidetta.Lounaspaikaksi valikoitui supersuosittu F-hoone. Tämä ravintola sai minulta täyden kympin, se on todellinen helmi. Miljöö vanhassa tehtaassa oli mitä upein, palvelu ystävällistä ja nopeaa ja ruoka: WAU!Tämä setti maksoi yhteensä n. 15 €. Namnam.


F-Hooneelle palaan vielä tarkuuvarmasti. Seuraavalla kerralla kokeilen heidän jälkiruokiaan. Kakut näyttivät taivaallisilta!


Jätimme tällä kertaa vanhankaupungin väliin ja suuntasimme Telliskivestä Tallinnan itäpuolelle. Teletornista olin kuullut, mutta en koskaan käynyt. Nyt tuli sekin koettua.


Tornista avautui mieletön 360 asteen näkymä. Merellä oli sen verran utua ettei Suomen rannikkoa erottanut.


Teletornin vieressä on Tallinnan kasvitieteellinen puutarha (josta lisää seuraavassa postauksessa).Uloskin pääsi katsomaan maisemia. Siellä oli tosin kylmä ja armoton tuuli. Brrr.


Seikkailumme viimeinen etappi oli Tallinnan kasvitieteellinen puutarha, josta laitan piakkoin kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti