Metsälintu

perjantai 17. maaliskuuta 2017

Karvanlähtöaika


Kuuralla alkoi ensimmäinen karvanlähtö kuukausi sitten. Olin jo etukäteen varautunut tähän henkisesti (katsomalla mm. youtubesta ihastuttavia videoita samojedinharjaussessioista ja valkoisista karvavuorista), mutta silti tuo karvan määrä pääsi yllättämään. Meidän punainen matto on ollu kuukauden päivät pikemminkin valkoinen ja KAIKKI nurkat ovat täynnä samojedinvillakoiria. Karvoja on myös ruoassa ja juomassa (toisin sanoen suussa), lakanoissa, nenässä ja jopa silmissä. Vaatteita ei saa karvattomiksi edes teippirullakäsittelyllä. 


Karvamatto


SamojedinvillakoiriaKuuran tassut ovat aika nypityn näköiset, kun osa karvoista on irronnut ja osa törröttää tyylikkäästi eri suuntiin.


Itse karvaneiti kera karvamaton.


Tässä tärähtäneessä kännykuvassa näkyy osa irronneesta karvasta. Olen kerännyt karvoja muovipussiin ja tarkoitus olisi parin vuoden päästä kehrätä näistä lankaa sekoittamalla joukkoon lampaanvillaa.

2 kommenttia:

 1. APUA :D
  Täälläki matto on hetkessä täynnä vaaleeta kummaa karvanukkaa, mut noin paljon karvaa ei sentään vielä lähde! No, onpa sammarit pöyhkeempiä kuin lapparit muutenkin, mutta muistan kyllä ton karvamäärän :D Harjailin muutes yleensä koiruutta ulkona ja alkukesästä linnut nappasivat karvatuppoja nokkaansa ja veivät mitä ilmeisimmin pesän lämmikkeeksi :) Että voisi kai sitä välillä ulkona kiinnittää pari tuppoa Kuurasta johonkin puun oksaan ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi hyvinkin heittää tuppoja silloin tällöin pihalle pesämateriaaliksi. Harjaaminen ulkona/pihalla ei oikein onnistu, koska tuo meidän neitimme on siellä aikamoinen hulivili eikä ole hetkeäkään paikoillaan. Harjaaminen onnistuu oikeastaan vasta illalla ennen nukkumaan menoa, kun Kuura on vihdoin saatu "väsytettyä". :D

   Poista