Metsälintu

perjantai 11. marraskuuta 2016

Liesjärvi, koira ja sen emäntä


Jätimme autot lauantaina aamupäivällä Liesjärvelle parkkiin, nappasimme päiväreput mukaan ja lähdimme tarpomaan kohti Korteniemen perinnetilaa. Liesjärvellä oli yllättävän paljon vanhaa metsää. Metsät olivat kuitenkin hiljaisia (tai me vain äänekkäitä) eikä mainittavia eläinhavaintoja kertynyt.
Korteniemi uinui hiljaisena ohuen lumikerroksen alla. Olen joskus vuonna nakki ja muusi ollut täällä Luonto-Liiton talkooleirillä riehumassa viikatteen kanssa, nyt tunnelma oli todella seesteinen. Aika oli pysähtynyt.


Maistoimme muutamaa jäistä omenaa. Ei hassumpia!
Kuura taisi olla retken kuvatuin kohde. :D


Tässä Teemu Saloriutan otos hauvasta ja sen emännästä. Teemu on sellainen nuuskamuikkunen, joka ottaa hurjan hyviä luontokuvia ja kirjoittaa blogia täällä.Pihkaa ja lumihiutale.


Olihan sitä oltava hautakynttilä maastossakin näin pyhäinpäivänä! Telttailu Kuuran kanssa onnistui paremmin kuin olin osannut toivoa. Kuura nukkui absidissa yli viiden asteen pakkasessa ilman valituksen haukahdustakaan. Olin vuorannut neidille alustan untuvatakistani ja siinä se tuhisi tyytyväisenä melkein kymmenen tuntia. Ihanaa, kun on kaverina tuollainen maastokelpoinen karvaturri! Emäntäkin nukkui makeasti tuplamakuupussissaan, melkein tuli hiki. 


Takki ja kaulaliina tuoksuvat edelleenkin savulta...


Seuraava aamu valkeni osittain selkeänä. Liesjärvellä oli jo ihan kunnon jää, joka välillä paukkui ja natisi hauskasti.
Laulujoutsenet matkalla etelään.Tästä reissusta jäi kyllä hyvä kutina. Ensi kertaan LUP (Luonto-Liiton Uudenmaan piiri)! Kiitos Teemulle tästäkin kuvasta.


6 kommenttia: