Metsälintu

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Talvimökkeilyä parhaimmillaan

Viiden päivän mökkiputki! Eläköön! Oli ihanaa lampsia sisään "esilämmitettyyn" mökkiin, jossa sisälämpötila oli huikeat +20 astetta ja jonka ulkopuolelta löytyi ilveksen jälkiä. Lisäksi lunta oli niin vähän, että autolla pääsi perille asti. De lux, sanon minä.

Seuraavan päivänä tuli kuitenkin vähän takapakkia: kaivo oli umpijäässä ja me höppänät kaadoimme vettä keittiön lavuaariin, joka johti jäiseen maahan. Seurauksena oli putki, jossa vesi seisoi lavuaariin asti. Viimeinen takapakki oli masentava tieto siitä, ettemme saaneet haluamaamme hääpaikkaa Hämeenkyröstä. Buuu. Onneksi masennuspäivän jälkeen oli luvassa huikea aurinkopäivä täynnä kauneutta!


Aamulla meinasi mennä kaffet väärään kurkkuun, kun huomasin ihmeellisen oranssin valoilmiön taivaalla.


Uuuuu!


Pilviverho repesi nopeasti ja hävisi kokonaan. Loppupäivä oli yhtä aurinkoa.


Kranssit olivat lisääntyneet mökillä.Fiilis oli niin korkealla, että rupesin äklömakeilemaan ja askartelemaan lumisydämiä järven jäälle.


Owen ihmetteli myöhemmin järvelle ilmestynyttä shamrockia. :D


Ratkaisimme kaivo-ongelman kairaamalla jäähän reiän ja pumppaamalla vettä ämpäriin. Lämmitetty pesuvesi haiskahti tosin kalalta.


                           Iltapäivällä kävimme ihailemassa pastellimaisemia Lohjan pohjoisosissa.
Palatessamme takaisin mökille oli järvelle muodostunut utua! Hämmentävää. Järvellä on kuitenkin jäätä 20 cm paksu kerros eikä sula-alueita lainkaan. Paikalliset ajavat siellä jo autoilla ja mopoillakin. Täydellisen maaginen ilta. Menee vieläkin kylmät väreet selkäpiitä pitkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti