Metsälintu

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Saltfjärden

Me olemme viime aikoina käyneet useaan otteeseen Kirkkonummen Saltfjärdenilla linturetkeilemässä. Paikka on tarjonnut kaksi arosuohaukkaa, upeita auringonlaskuja, hyytäviä raekuuroja, kauriita, hirviä ja utuisia iltoja.

Mitä enemmän Kirkkonummea kierrämme sitä enemmän meillä molemmilla vahvistuu käsitys siitä, että voisimme joskus muuttaa tänne. Mieluiten Saltfjärdenin laidalle, jotta omalta kotipihalta voisi staijata petolintuja. ;) Kirkkonummen metsissä ja peltoaukeilla sielu lepää.Kuvassa 2kv arosuohaukka koiras. Hetkeä myöhemmin löysimme vielä nuoren yksilön! 


Näkymä tornilta.

Etsi pikkulepinkäinen!Kuutamokuvat ovat viikontakaiselta paluumatkalta Kirkkonummelta kotiin Espooseen. Horisontissa nousi niin uskomattoman upea kuu, että pakkohan sitä oli pysähtyä ihmettelemään. Kuu on muuten äärimmäisen hankala kuvattava. Jos haluaa saada kraaterit esiin, alivalottuu maisema. Jos taas haluaa valottaa maiseman oikein, palaa kuu puhki. Oikeaa kellertävää väriäkin on vaikea ikuistaa. Käytin kuvissa vähän eri valotuksia ja muokkasin niitä jälkikäteen vähän erilailla. Todellinen kuu taisi olla jotakin näiden kuvien väliltä. :)


5 kommenttia:

 1. Kyllä lähellä luontoa asumisella on puolensa! Saa ainakin hienoja kuvia ja elämyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Ainoa huono puoli maalla asumisessa on olematon julkinen liikenne ja pitkät etäisyydet palveluihin. Pitää jotenkin tasapainotella kaikkien puolien kanssa.

   Poista
 2. Kirkkonummella on tosiaan niin paljon hienoja paikkoja, että sinne muutto on joskus käynyt mielessä. Ja mikä parasta, Helsinkiin pääsee aika nopeasti junalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bussikin on nykyään varteen otettava vaihtoehto. Menin sunnuntaina bussilla Kampin Espoon terminaalista Kirkkonummi cityyn ja yllätyin siitä, miten jouhevasti matka sujui! Ruuhka-ajat ovat tietysti oma asiansa, mutta julkinen liikenne Kirkkonummen suuntaan on viime vuosina ilahduttavasti parantunut.

   Poista