Metsälintu

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Latvian kukkaloistossa

Nyt on kotiuduttu Latviasta, mutta ei ihan vielä toivuttu. Toin tuliaisena kuumevatsataudin ja viimeiset kolme päivää ovat menneet aika pahoinvoivissa tunnelmissa...mutta kyllä se tästä. Tautia lukuun ottamatta retki oli oikein antoisa. Syvimmän vaikutuksen tekivät Latvian kasvitieteellinen puutarha ja Riian vanhakaupunki. Ja tietysti eeppinen iltatunnelmointi järven rannalla retkiseuralaiseni Tuiskun kanssa!

Varoitus! Alla olevat kuvat saattavat aiheuttaa värikkyydellään epilepsiakohtauksen! ;)


Kasvitieteellinen sisäpuutarha oli juuri valmistunut ja avattu yleisölle.
Puutarhassa oli samaan aikaan sadonkorjuu- ja kukkamarkkinat. Harmi, kun en vielä omista omaa pihaa! Tuolta olisi saanut edullisesti monenmoista perennaa. Mukaan tarttui vain narsissin sipuleita, joita aion istuttaa parvekkeen ruukkuihin. Katsotaan lähteekö niistä yksikään kasvamaan ensi keväänä...Daalia-osasto oli henkeäsalpaava. Tuokin kukka on meikäläisen pään kokoinen! 
Epilepsia-daalia

Ostimme markkinoilta perunasipsejä, jotka ukko leikkasi ja paistoi paikan päällä öljytynnyrissä. Niiiiiiin hyvää.Oli hauska verrata työpaikan puutarhaa (Kaisaniemen kasvitieteellistä puutarhaa) tähän moderniin rakennukseen. Kasvit olivat luonnollisesti vielä melko pieniä, mutta uskoisin, että kymmenen vuoden päästä tuolla näyttää huikealta! Tila oli minusta otettu hyvin haltuun betonisilla rakennelmilla ja holvikaarilla.Tuisku aka Pink Lady!Jos vähänkään kasvit kiinnostavat, niin Latvian kasvitieteellinen puutarha on ehdottomasti käymisen arvoinen paikaa. Ulkopuutarha oli niin valtava, etten edes saanut siitä kunnollista käsitystä.

6 kommenttia:

 1. Onneksi annoit varoituksen väriloistosta! :) Hieno puutarha! Paranemisia!

  VastaaPoista
 2. Mitä ihmeitä nuo keltapunaiset pirpanapallerokukkaoksat oikein ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, ei mitään hajua. Ne kasvoivat sisäpuutarhan troopiikki-osastolla.

   Poista