Metsälintu

perjantai 21. elokuuta 2015

Taiteiden ilta


Taiteiden yö alkaa minun osaltani aina oopperan kirppiksellä. Tämäkään vuosi ei ollut poikkeus. Puolen tunnin jonotus ei haitannut yhtään, kun sää oli kertakaikkisen täydellinen. Oopperan kirppiksen parasta antia eivät minusta ole myynnissä olevat retkut vaan ihmiset. Paikalla hääräsi sulassa sovussa larppaajia, knallihattumiehiä, gootteja, kukkahattutätejä, kaupunkihipstereita ja tälläytynyttä oopperan henkilökuntaa. Ja kaikki hymyilivät! Minä myös.


Tällä kertaa en löytänyt kirpparilta mitään. Kaikki "hyvä tavara" hävisi hetkessä ensimmäisten jonottajien syleihin.


Kirpparilta suuntasimme Töölönlahden rantaa pitkiin Hakasalmen huvilan Musiikkia!-näyttelyyn. Kannattaa käydä pimeässä tanssihuoneessa opettelemassa Charlestonin askeleita. :DSitten janottikin jo kovasti, joten ylitimme kadun ja istahdimme Storyvillen terassille. Ostin elämäni ensimmäisen (!) lonkeron. Nam. Juttelimme mukavia, katsoimme ohikulkevia ihmisiä ja minä ihailin komeaa hipsteri-irkkumiestäni.Käväisimme kansallismuseon sisäpihalla hyötykasvitapahtumassa ja jatkoimme matkaa akselilla kansalaistori --> rautis --> metro --> kalasatama --> teurastamo. Owen halusi mennä maistamaan paistettuja sirkkoja.


Mutta voi herran pieksut sitä ihmismäärää! Muutaman öttiäisen jonottamiseen olisi varmasti mennyt toista tuntia. Jokaisen ruokakojun (joita oli muuten paljon) kohdalla oli kilometrin jono. Me viihdyttiin alueella tasan 10 min. ja sitten oli pakko paeta paikalta. Tässä vaiheessa alkoi olla kunnon nälkä ja suuntasimme askeleet Sörkän kasvisravintola Soi Soihin. Jonot olivat sielläkin pitkät (odotusaika 45 min.), mutta bataattiranskikset NAMNAMNAM ja halloumihamppupihvipurilainen OMNOMNOM olivat odottamisen arvoiset. 

Taiteiden yö oli meidän kohdalla pikemminkin taiteiden ilta, koska lähdimme kotiin jo ennen kymmentä. Kävikö kukaan muu hauskoissa tapahtumissa? Tai kestikö hermot hyönteisjonossa? :D

1 kommentti:

  1. Blogistani löytyy sinulle haaste - käy kurkkimassa, jos vaikka innostuisit toteuttamaan! :')
    http://rakkaudellasatua.blogspot.fi/2015/08/saannot-1.html

    VastaaPoista