Metsälintu

tiistai 18. elokuuta 2015

Must on tullu puutarhahulluHurahdan helposti asioihin. Suurin hurahdus tapahtui jouluna 2005, kun päätin opetella kaikki Suomessa pesivät lintulajit. Lintuinnostusta on jatkunut jo kohta kymmenen (!) vuotta. Kymmenen vuoden aikana olen myös hurahtanut mm. lankojen värjäämiseen, luteisiin, sudenkorentoihin, perhosiin, heinäsirkkoihin ja hepokatteihin, herbaarion tekemiseen, kokkaamiseen, valokuvaukseen sekä nyt puutarhanhoitoon. Toivottavasti tämä viimeisin hurahdus kestäisi läpi elämän. :)

Missä sitten olenkin, kiinnitän nykyään huomiota kasveihin, niin koriste- kuin hyötykasveihin. Erityisesti vanhojen puutalojen perinnepihat saavat sydämeni sykkimään. Joskus vielä menen ja ostan puutalon omenapuineen (ja remontteineen). Sinne perustan hyötykasvimaan ja istutan kauniita maatiaislajeja. 

Onneksi meidän mökkimme, tai pikemminkin kesähuvilamme, on juuri tällainen paikka. Se on vaan pahasti villiintynyt, kun kukaan ei pahemmin ole hoitanut puutarhaa vuosikausiin. Nyt päätinkin ottaa puutarhanhoidosta vetovastuun ja perustin työmaan saunarakennuksen eteen (kuvassa). Edustalla kasvoi kaksi karviaispuskaa sekä ränsistynyttä pajuangervoa. Yhden karviaispuskan siirsin toisaalle, mutta loput kasvit saivat kyytiä. Tilalle ajattelin tehdä kohopenkin, johon istuttaisin esim. kaunokaista, isoritarinkannusta, ruskoliljaa ja syysleimua. Katsotaan, miltä paikka näyttää vuoden päästä. 

4 kommenttia: