Metsälintu

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Pöllöjä mä metsästänMeillä oli tosiaan kolme irkkuornitologia käymässä ensimmäistä kertaa Suomessa. Eivät ehkä nähneet Suomen luontoa kauneimmillaan (viisi päivää pelkkää harmautta ja välillä tihkusadetta), mutta aika paljon lintuja tuli havaittua. 

Irlantilaiset halusivat nähdä pöllöjä. Paljon pöllöjä. Me etsimme niitä yötä päivää milloin mistäkin vaihtelevalla menestyksellä. Helsingin hiiripöllöä kävimme ihastelemassa kahdesti. Varpuspöllöjä löytyi kaksi, jotka molemmat havaittiin autosta käsin. Eikun vaan jarru pohjaan ja ulos autosta ihailemaan.  Huuhkajaa, viirupöllöä ja helmipöllöä yritimme nähdä ja kuulla useaan otteeseen, mutta tällä kertaa ei onnistanut. Jätkät joutuvat varmaan tulemaan uudestaan visiitille, ehkä kesäisen Lapinreissun merkeissä? :)

Oli niin rentouttavaa olla viisi päivää ilman tietokonetta. Tokihan minä kännykkää välillä näpräilin, mutta jätin tarkoituksella sähköpostit lukematta. Helmikuu oli mennyt aika burn out -merkeissä ja viiden päivän lintuloma tuli enemmän kuin tarpeeseen. Nyt on kuitenkin synkähkö talvi takana ja valoisa kevät edessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti