Metsälintu

perjantai 2. tammikuuta 2015

Irlannin viimeiset

Joululomamme Irlannissa loppuu huomenna perjantaina. Pakko myöntää, että minulla on jo kova koti-ikävä ja kauhea himo päästä hiihtämään! Lumet näyttävät kuitenkin sulavan kovaa vauhtia Espoossa ja huomiseksi on luvattu +5 ja vesisadetta. Voihan räkä. Pääsenköhän tammikuussa hiihtämään ollenkaan.

Tästä kuvakavalkaadista tuli vähän tällainen sillisalaatti, mutta antaa mennä. Viimeiset päivämme Irlannissa näyttivät tältä:
Random amme pellolla. Ilmeisesti lehmien/lampaiden juottoamme?!


Kävelyretki Howthin huipulle tarjosi huikaisevat näkymät.
Kookoksen tuoksuinen piikkiherne.


Yhtenä yönä lämpötila laski pakkasen puolelle. Voin kertoa, että tiet olivat erittäin liukkaat seuraavana aamuna.

Ihmeellistä nähdä ruusujen kukkivan tammikuun alussa!


Harmaahaikara kalastusretkellä.


Ballycottonin satamalokit


Ja tässä lokeista sykähdyttävin: nokisiipilokki! Owen löysi saman yksilön vuosi sitten Ballycottonista. Lintu siirtyi sieltä maaliskuussa Pohjois-Irlantiin ja palasi keskikesällä takaisin. Siellä se on nyt hengaillut puoli vuotta. 


Hetkeä ennen kuin näimme lokin huomasimme ison kuikkalinnun lentävän ylitse. Valkoinen ja järeä nokka näkyi selvästi ilman kiikareitakin: jääkuikka! Tämä on harvinainen laji Irkuissa ja Owen oli siitä ihan fiiliksissä koko loppupäivän. :DIrlanninretkemme päättyköön tähän suloiseen rottaan, joka tuli syömään maahan pudonneita leivänmuruja. Paikalla vilisti monta muutakin rottaa, jotka nopeasti veivät kaiken huomioni. Unohdin lokkien syöttämisen kokonaan, heittäydyin maahan ja aloin kuvata siimahäntiä innoissani. Voi noita suloisia vipeltäjiä! Harmi, että aurinko oli jo laskenut ja melkein kaikki kuvat tärähtäneitä vaikka kuinka korotin ISO-arvoja.

Nyt lähden pakkaamaan matkalaukkua ja syömään viimeisiä suklaakonvehteja. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti