Metsälintu

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Innostuneen höpinöitä

Olisipa enemmän aikaa olla ulkona valoisaan aikaan ja käydä vaikka hiihtämässä. Olen viikon aikana räpsäissyt vain alla olevat kuvat ja nekin aamulla parvekkeelta ennen töihin lähtöä. Aika on nyt kortilla, mutta onneksi työskentelen jännittävien ja mielenkiintoisten asioiden parissa.

Olen perustamassa lintukerhoa koululle ja kävin tänään kiertämässä 3.-4.-luokissa ja kertomassa ensi viikolla alkavasta kerhosta. Ai että, oli mukavaa jutella lasten kanssa ja huomata, että heidän joukostaan löytyi innokkaita luonnontutkijoita (jopa muutama lintuharrastaja!!). Illalla huomasin, että kaikki kerhopaikat olivat täyttyneet! Jess! Oon niin innoissani tästä lintukerhosta, että oksat pois! :D

Tällaisille lintu-/luontokerhoille olisi varmasti enemmänkin kysyntää kouluissa. Kymmenvuotiaat lapset ovat juuri sopivassa kerhoiässä: he ovat jo melko itsenäisiä, tietävät yllättävän paljon, ovat pohjattoman innostuneita ja myös näyttävät sen! Tuon ikäisiä pystyy myös "aivopesemään", eli jos heidät saa innostumaan lintu- ja luontojutuista, niin he melko suurella todennäköisyydellä jatkavat sen harrastamista vielä aikuisinakin.

Mutta joo, kiirettä pitää, joten blogipuolella voi olla vähän hiljaista. Katsotaan, josko sen kameran saisi kaivettua esille viikonloppuna...
2 kommenttia:

  1. Kauniita jääkukkakuvia! Hieno asia tuo lintukerho! Lapset ovat monesti kiinnostuneita luonnosta. Kun tuota innostusta vaalii, se säilyy ikuisena uteliaisuutena usein. :)

    VastaaPoista