Metsälintu

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Sateinen Jurmo


Täällä ollaan ja pidellään sadetta sisällä. Äsken iski sellainen myrsky, että huhhei. Vesi tunki alusvatteeisiin asti ja saappaat hölskyivät vettä. Onneksi sade ei viime päivinä ole ollut yhtäjaksoista, vaan aurinkokin on välillä näyttäytynyt.Yksi veikeimmistä löydöistä oli valkoisen muodon kanerva, jota en ole luonnossa koskaan nähnyt.


Pikkulepinkäinen sadekuuron jälkeen. Pikkulanttuja näkee siellä täällä pitkin saarta.Yllä olevaan kuvaan olen erityisen tyytyväinen. Upea musta maa, johon kivet ja ruosteenväriset kanervat luovat kontrastia. Jurmossa on tänä kesänä kulotettua laajoja alueita katajan leviämisen estämiseksi. Seuraan mielenkiinnolla tulevina vuosina kuin kasvillisuus hiljalleen palaa aukkoihin.

Owen löysi eilen kaksi huippuaikaista merisirriä ja yhden huuhkajan. Merisirreistä hän ei ollut moksiskaan, mutta huuhkaja (elis) aiheutti riemunkiljahduksia. Muita maininnanarvoisia havaintoja olivat 19 kuovisirriä, kaksi kirjokerttua, luoto- ja lapinkirvinen sekä 337 keltavästäräkkiä.

Nyt odotamme kelin paranemista ja rupeamme kohta lämmittämään saunaa.

5 kommenttia:

 1. noi lehmät ja niiden etujeejeet x)))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Samanlaiset otsikset ku mullakin. x))

   Poista
 2. Ai ku hienoa!!! Mä lähden Jurmoon maanantaina kahdeksi yöksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää matkaa! Toivottavasti sinulla on paremmat säät kuin meillä. Tänäänkin on tullut vettä turhan paljon...

   Poista