Metsälintu

torstai 21. elokuuta 2014

Jylhissä maisemissa

Terveisiä Rovaniemeltä! Odottelemme juna-asemalla junan lähtöä kohti Helsinkiä. Olo on hiukan haikea. Takana on mitä upein kesä ja tiedän, että Sodankylää (ja Lappia ylimalkaan) tulee ikävä. Toisaalta on mukava palata kotiin ja nähdä taas perhettä ja ystäviä.

Tässä kuitenkin vielä kuvasatoa Norjasta, Kilpisjärven luoteispuolelta. Minun Lapin seikkailuni päättyvät tältä erää näihin kuviin, mutta toivottavasti pääsen takaisin pohjoiseen hiihtelemään ensi vuonna.


Yllä oleva kuva on vielä Kilpisjärven puolelta. Taustalla näkyy Pikku- ja Iso-Malla. 


Tässä ollaankin sitten Norjassa, Skibotnissa. Skibotnissa pitää perinteisesti tehdä kävelyretki biitsillä. Laskuveden aikaan rannalta voi löytää maneetteja, maihin ajautuneita raatoja ja muuta mielenkiintoista.


Vilukko kasvaa runsaana Skibotnin rannoilla. Täällä kannattaa myös bongata pensaskanerva, jota ei Suomesta löydy muualta kuin Utsjoen Pulmankijärveltä.
Retkestä ei selvitty ilman dramatiikka. Koko Skibotnin satama oli yhtä huutoa ja mylvintää, kun merikotka nappasi lokkikoloniasta nuoren lokin. Retkivinkki heille, jotka suunnittelevat päiväretkeä Norjaan Kilpisjärveltä käsin: ajakaa Skibotnista pohjoiseen Birtavarren kylään ja sieltä hiekkatietä kaakkoon. Tie vie ylös kohti taivasta ja yltää kirjaimellisesti pilviin. Matkan varrella voi tutustua lakkautettuihin kaivoksiin, vesiputouksiin ja MIELETTÖMIIN maisemiin. Emme ehtineet viettä paikassa kuin muutaman tunnin, ja lupasinkin itselleni palata tänne vielä viikon vaellukselle. Tie päätty järven rantaan, jonka toisella puolella kohoaa Halti.Kapustarinta

Ps. Emme nähneet peikkoja yrityksestä huolimatta. ;)

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Tuolla on kyllä mitä mahtavimmat puitteet maisemakuvaamiseen. :)

      Poista
  2. Blogisi pursuilee taivaallisen kauniita kuvia. Tuollaisista maisemista voi vaan haaveilla! Ja sinä koet näitä jatkuvasti! Ihanan inspiroiva luonto. Kiitos kun jaat näitä hetkiä kanssamme. :)

    VastaaPoista