Metsälintu

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Retkeilyä napapiirillä

Rovaniemen pohjoispuolella sijaitsee napapiirin retkeilyalue. Olin monta kertaa nähnyt kyltit tienposkella ajaessani Rovaniemi-Sodankylä -väliä ja nyt päätimme Owenin kanssa tutustua alueeseen. Todella miellyttä paikka ja mielettömät fasiliteetit! Oli kilometritolkulla leveitä pitkoksia, jossa kaksi lastenvaunua tai rullatuolia pystyy kulkemaan rinnakkain, lintutorni, siltoja ja upeita kotia ja grillikatoksia.


Raudanjoen yli kulki monta siltaa.


Muurahaisilla oli oma kaistansa. :D

Vanhoja ja lehtomaisia kangasmetsiä löytyi runsaasti. Välillä polku toisaalta eksyi avohakkuuraiskiollie, mikä hieman latisti tunnelmaa...Herra Bufo tuli polulla vastaan.Kävimme lintutornissa ihailemassa suomaisemaa. Kaksi metsoa lehahti lentoon tornin edustalta ja kauempana leijaili tuulihaukkoja. Keltavästäräkit pitivät välillä mökää, mutta muuten oli hiljaista. Oli jännää seurata alemmassa kuvassa näkyvää ukkosrintamaa, joka eteni hurjaa vauhtia meitä kohti. Lopulta ei ollut muuta mahdollisuutta kuin lähteä rivakasti autolle päin. Ehdimme suojaan juuri, kun taivas repesi.


Owen tartutti minuun välittömästi flunssan (tattista vaan), joten sunnuntai-päivästä näyttää tulevan sisäpäivä. Paljon teetä, teetä ja teetä ja ehkä muutama leffa sohvalla röhnöttäen. Säätiedotus lupaa onneksi sopivasti sateita täksi päiväksi. Olisi kauheaa olla sisällä aurinkoisena päivänä. :)

1 kommentti:

  1. Silloin, kun kävin tuolla, pilvet näyttivät kääviltä. (Taisi ukkostaa myöskin.)

    VastaaPoista