Metsälintu

tiistai 14. elokuuta 2018

Synttärit

Täytin lauantaina 27 ja juhlan kunniaksi sovimme, että minä saan päättää koko päivän ohjelmasta. Päivästä tulikin hyvin minun näköiseni. Aamu alkoi nukkumalla peräti klo 7 asti (haa!), ja kun vaippa oli vaihdettu, Lyyra syötetty ja koira pissitetty oli aika nauttia aamukahvista pitkän kaavan mukaan.


Päivän retkikohteeksi valikoitui Espoon Marketanpuisto, koska halusin yhdistää linturetkeilyn, puutarhafiilistelyn ja lounaskahvilan.



Päivä oli aurinkoinen (niin kuin kaikki päivät kuluneena kesänä...), lämpötila sopiva +21 astetta ja tuuli reipaanpuoleinen. Matalajärvellä lepäili jonkin verran liroja ja vastarannalla oli iso lössi kanadanhanhia ja erinäisiä sorsia. Paikalla oli nähty pikku-uikku edellisenä päivänä, mutta me näimme vain kaksi mustakurkku-uikkua.

Linturetkeily on toistaiseksi sujunut yllättävän hyvin pienen vauvan kanssa. Ilmojen kylmetessä homma kuitenkin hankaloituu, koska imetys ja vaipanvaihto eivät kyllä tule onnistumaan pakkasessa...








Marketanpuiston istutukset olivat ilo silmälle. Sain muutamia ideoita taas omaankin puutarhaan.


Lounastimme Marketanpuiston kahvila-ruokalassa melkein kahden tunnin ajan. Yhtäkkiä kello olikin jo melkein kolme ja tuli kiire käydä Överbyn puutarhaliikkessä ennen sen sulkemista. Ostin liikkeestä itselleni krysanteemipuskia synttärilahjaksi. :D

Paluumatkalla halusin käydä K-raudassa (muistan vielä elävästi kuinka lapsena inhosin rautakauppoja, ajat ovat hieman muuttuneet) ostamassa syyslannoitetta ja kuorikatetta. Kotiin päästyämme riehuinkin puutarhassa hyvän tovin. 


Leivoin vielä juustokakun seuraavaa päivää varten ja päivän päätteeksi lämmitimme saunan.



Yöllä uni maittoi ja sunnuntai sujuikin huomattavasti rennommissa merkeissä. 

2 kommenttia: