Metsälintu

torstai 22. maaliskuuta 2018

Kuura uudessa kodissa


Jännitin hiukan etukäteen, että miten karvaisin perheenjäsenemme sopeutuisi uuteen kotiin. Näin kuukausi muuton jälkeen voin todeta, että huoli oli täysin turha. Uudet lenkkeilymaastot ovat huikeat, eikä Kuuralla ole ollut ongelmia olla yksin kotona (lue: mitään ei ole järsitty rikki). 

Suurin ero edelliseen kotiin verrattuna on oman aidatun pihan puuttuminen. Ennen Kuuran pystyi näppärästi päästämään pihalle temmeltämään. Varsinkin aamu- ja iltapissit oli helppo hoitaa pelkällä oven avauksella. Nyt joudumme ihan laittamaan kengät ja toppatakin päälle ja viemään hauvan talon ympäri, ai kauhia. :D Toisaalta on ollut jännittävää samalla kuunnella järveltä kantautuvia ääniä ja alkuyön täydellistä hiljaisuutta. Eilisaamun pissilenkillä kantautui mm. varpuspöllön viheltely lahden toiselta puolelta!
Asunnon pohjaratkaisu on melko erikoinen, sillä alakerrassa on keittiö + oleskelutilaa ja yläkerrassa makkareita + oleskelutilaa. Meillä on siis ikään kuin olohuone kahdessa kerroksessa ja vietämme molemmissa kerroksissa aikalailla saman verran aikaa. Kuura on ratkaissut kahden kerroksen dilemman hengailemalla kerrosten välissä. Tuossa se usein torkkuu ja tarkkailee sekä ylä- että alakerran menoa.Hän löysi mukavan asennon keinutuolin ja telkkaritason välistä.Yksi Kuuran lempparipaikoista uudessa kodissa on ikkuna, josta näkee kotiväen ja naapurien tulemiset ja menemiset. On aina yhtä sydäntäsärkevää lähteä töihin, kun toinen tapittaa surullisen näköisenä mustilla nappisilmillään ikkunassa. Toisaalta ne samat ihanat nappisilmät ovat myös ottamassa vastaan työpäivän päätteeksi.

6 kommenttia:

 1. Hihi, toi tommonen kuonon tunkeminen ahtaista väleistä ja siihen torkahtaminen näyttää niin hupsulta ja söpöltä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän liiankin suloinen tuommoisina hetkinä. <3

   Poista
 2. Me annamme koiralle kurkun paloja lähtiessämme. Niissä on yllättävän paljon pureskelemista koiralle ja pääsemme tavallisesti autoille ennen pureskelun loppumista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuura sylkäisee kurkut välittömästi lattialle. :D Me laitetaan välillä sellaisen punaisen muovi-kongin sisälle jokin namupala ja jätetään hauvalle jyystettäväksi. Joskus sillä menee puolikin tuntia saada namu ulos, varsinkin, jos sisälle on jäädytetty jotakin tahnaa. Suosittelen!

   Poista
 3. Meillä oli siellä kaksikin koiraa. Molemmat oppivat varsin hyvin pysymään omalla pihalla,niin että ne voi päästää omineen ulos mutta joskus aina kävi niin, että koiruli lähti omille retkille kylälle....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuura lähtisi saman tien jahtamaan jänöjä, oravia, kauriita ja hirviä, jos sen päästäisi omilleen pihalle. :D Tuolla hurtalla on valitettavasti äärimmäisen vahva riistavietti. Tämän takia emme juurikaan pidä sitä vapaana. Koirapuistoissa tulee käytyä paljon, koska siellä neiti pääsee juoksemaan sielunsa kyllyydestä.

   Poista