Metsälintu

tiistai 13. syyskuuta 2016

Kuurankukka

Meidän tytöstä on tullut iso! Pennuntuoksuisesta vanupallosta on kasvanut kaunis ja herttainen teini, joka välillä koettelee omistajiensa hermoja. Tässä muutama lempiotokseni Kuurasta:


Kuura on todella reipas eikä oikeastaan arkaile mitään. Metsästysviettiä neidiltä löytyy (valitettavasti) paljon, joten hihnan kanssa saa olla tarkkana jokaisen varpusen ja harakan kohdalla. Koirakaverit ovat Kuuran mielestä maailman paras juttu, myös äksyilevät ja murisevat koirat otetaan innolla vastaan.

Tavaroiden ja nilkkojen pureskelu on vähentynyt, mutta murrosikä on ihan selvästi alkanut. Lenkeillä Kuura käyttäytyy 95 % hyvin, mutta 5 % ajasta kuluu ihmeellisten hepulikohtausten parissa. Hepulikohtaukset pitävät sisällään haukkumista, kenkien/nilkkojen näykkimistä (ei aggressiivista, vaan leikkisän härnäävää) ja hyppimistä. Hepulikohtaus alkaa yleensä, kun kohtaamme ensimmäisen koiran eikä Kuura syystä tai toisesta pääse leikkimään sen kanssa. Kuuraa ihan selvästi ärsyttää ja harmittaa ja niin hepulikohtaus saa alkunsa. Välillä kohtaus alkaa ilman minkäänlaista järkevää syytä. Kuura aivan selvästi kyseenalaistaa minun auktoriteettini ja yrittää pomotella. Minun ei auta kuin näyttää kuka on todellinen laumanjohtaja: painin Kuuran maahan selälteen ja pidän sitä tiukassa otteessa, kunnes kohtaus menee ohi ja neiti on oma itsensä.

Hepulikohtaukset koettelevat välillä aikalailla hermojani, mutta lohdutan itseäni muistuttamalla, että murrosikävaihe menee ohi parin kuukauden kuluttua. Kuura on muuten kaikinpuolin herttainen ja sosiaalinen ilopilleri enkä vaihtaisi karvapalloani pois mistään hinnasta. Odotan innolla viikonloppua, jolloin Kuura pääsee mukaan ensimmäiselle kunnon vaellukselle.

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Samojedinkoira, eli siperialaista alkuperää oleva vetokoira ja pystykorva.

   Poista
 2. Mä en vaan kestä, miten söpö eläin toi on! <3

  VastaaPoista
 3. Voi elämän päivät mitä kuvia - ihana toi marsu tossa kolmannessa kuvassa! Niinhän se on että teinit koettelee hermoja, vaikka olisivat koiriakin... Moskukin oli ainakin meille tullessaan jotenkin vielä teini-iässä ja välillä mä mietin, onko musta koko touhuun ollenkaan kun tuntui että teen kaiken väärin :D Mutta hyvin siitäkin selvittiin. Sehän on tärkeintä että koira on ystävällinen ihmisille ja toisille koirille, ikä kyllä rauhoittaa villikkoa ja kaikki muut pikku ongelmat pystyy koulutuksella korjaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Kuura on onneksi kaikkea muuta kuin agressiivinen. Nyt kun tarkemmin mietin,niin Kuura ei ole koskaan edes murissut. Osaakohan se edes :D

   Poista
 4. Ihan mahtavia ilmeitä ja hetkiä oot saanut kyllä taltioitua, vautsi!

  Ah hah voi ei, täälläkin hepulimeininki aina välillä, Venni oikeastaan on saanut niitä jo tosi varhaisesta, että ei ees tarvinnut odottaa murkkuikään :D (Sitä kunnon murkkuikää sitten kauhulla odottaen...?) Välillä koiruus rauhottuu vähän ja saattaa kuin unohtaa sellasen rellestyksen viikoksi, mutta nyt taas esim eilen oli hankala päivä ulkoilujen aikana. Onneksi noi kohtaukset menee aina ohi, mutta joskus niitä on tosi vaikea saada lakkaamaan loppulenkin ajaksi, jotta päästäisiin kotiin asti...vetää niin ylikierroksilla että ei meinaa helposti rauhottua. Itseäin lohduttaa myös se, että iän myötä tällaset jää pois.

  Saalistusvietti ja rohkeus ja kaikkien koirien kaveri-meininki kuulostaa myös hyvin Venniltä. Hah, nämähän tulisi varmaan täydellisesti juttuun keskenään :D

  Mukavaa vaellusta teille! Toivottavasti siellä säästytte liian hankalilta/raivostuttavilta hepuleilta...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että emme ole ainoita hepuloinnin uhreja. :D Olis muuten mahtavaa järjestää teidän kanssa hurttatreffit! Koiruudet tulisivat varmasti toimeen keskenään.

   Poista
 5. Ihanaa ihanampi Kuura nöpönenä! :D Oi kun se on kasvanut kun kuvia katselee läpi, ihana! <3 Pitäisi sopia treffit taas jossain vaiheessa, täällä olisi yksi 24/7 hepuloiva neiti joka tarvitsisi vähän riehumisseuraa... Mukavaa vaellusta!

  VastaaPoista
 6. Ihana kuvasarja ja on todellakin kaunis koira! Kovasti kasvanutkin. Vai hepuleita ja murrosikää! :)

  VastaaPoista