Metsälintu

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Päivän havainnot

Me pakenimme muuttokaaosta mökille. Vaikka sää on tänään ollut kaikkea muuta kuin kiva, on eteen sattunut kaikennäköistä otusta. Päivä lähti heti vauhdikkaasti käyntiin, kun näimme jotakin odottamatonta kuistilta.Saukko! Olimme helmikuussa nähneet saukon jälkiä hangella, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun otus näyttäytyi mökillä livenä.


Saukko kävi välillä pulikoimassa ja välillä sammalikossa piehtaroimassa. :D Lopulta se lyllersi saaren taakse.


Owen otti kuvaa saukosta kännykällään putken läpi. Blogger harmillisesti kompressoi kuvan ihan mössöksi, mutta kyllä siitä lajin tunnistaa.


Saukkohavainto hymyilytti.


Saukon jälkeen löytyi pihalta (lehtopöllön?) sulka, mutta itse pöllöä ei näkynyt. Varpuspöllö oli tosin kiljunut mökin yläpuolella klo 5.30 yhdessä laulujoutsenten kanssa. 


Kevät on täällä! Kävimme Nummen tulvapelloilla fiilistelemässä muuttolintuja. Oli töyhtöhyyppää, metsähanhea, tundrahanhea, kiurua, kottaraista, merikotkaa, sepelkyyhkyä, uuttukyyhkyä ja pari kurkea. Edes räntäsade ei haitannut kevätfiilistelyä!


Paluumatkalla törmäsimme kiukkuiseen närheen ja saalistavaan hiirihaukkaan. 


Mökin ruokinnalla odotti ihana nappisilmämetsämyyrä. Tuitui!


Minä kyhäsin itselleni "piilokojun" isosta, taitetusta pressusta. Sukelsin rähmälleni pressun sisälle ja otin makuuasennosta kuvia söpöliinistä. Huomenna koittaa taas paluu kaaoksen keskelle. Hassua ajatella, että seuraavan kerran kun tulemme mökille on meillä valkoinen karvapallo mukana. <3

2 kommenttia:

  1. Olipas paljon bongattavaa! Jäin itse suosiolla kotiin, niin harmaa päivä! Eikä valitettavasti huomisesta tulossa parempaa. Leppoisaa pääsiäistä!

    VastaaPoista